GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Miu Miu και η 10η ταινία μικρού μήκους της σειράς "Tales Miu Miu"

«Δεσποινίς Τζασμίν, έχω ένα πακέτο για σας». Το 14χρονο κορίτσι με τα σιδεράκια σταματάει το άρμεγμα της κατσίκας και παραλαμβάνει ένα...

Η Miu Miu και η 10η ταινία μικρού μήκους της σειράς
«Δεσποινίς Τζασμίν, έχω ένα πακέτο για σας». Το 14χρονο κορίτσι με τα σιδεράκια σταματάει το άρμεγμα της κατσίκας και παραλαμβάνει ένα πακέτο από τον ταχυδρόμο. Το ανοίγει και από μέσα ξεπηδάει ένα κατακόκκινο τεράστιο φόρεμα χορού που ίπταται.
«Είμαι περίεργη», λέει και μπαίνει μέσα στο φόρεμα. Η Τζασμίν μία δυναμική, ονειροπόλα έφηβος, μας μεταφέρει σε ένα σύγχρονο αντιπαραμύθι μέσα από σπηλιές, σταλαγμίτες, δρόμους και βιτρίνες καταστημάτων με τις εμμονές και την δυναμική της καθημερινότητας.
Η Miu Miu κυκλοφόρησε την 10η ταινία μικρού μήκους της σειράς «Tales Miu Miu» την οποία και παρουσίασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με τίτλο «Les 3 Boutons».
Την ταινία σκηνοθέτησε η Γαλλίδα κινηματογραφίστρια Agnes Varda (Ανιές Βαρντά), η οποία θεωρείται από πολλούς ως προπομπός για το «Νέο Κύμα» του γαλλικού κινηματογράφου, και νικήτρια του πρώτου επίτιμου Palm d'Or στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών φέτος.
Σε όλη την ταινία είναι εμφανής η σφραγίδα της 87χρονης σκηνοθέτιδας μέσα από ένα παιχνίδι για την απώλεια, το κέρδος και την αυτογνωσία.
«Είναι ένα παιχνίδι με την πραγματικότητα», δήλωσε η Varda, «το παιχνίδι ονομάζεται κινηματογράφος».
«Είδα αμέσως την αντιφατική συνύπαρξη της αγροτικής ζωής και της υψηλής ραπτικής», εξηγεί η Varda, «το πιο ασήμαντο στοιχείο, ταυτόχρονα είναι και το πιο σημαντικό. Κι αυτό είναι το κουμπί».
Καθώς τα τρία κουμπιά πέφτουν σταδιακά από το φόρεμα της Τζασμίν κάθε υπόσχεση και την αλλαγή, αποτελεί την περιγραφή της Varda «μια νεαρή κοπέλα ανακαλύπτει τον εαυτό της».
Η ταινία γυρίστηκε στο Bonnieux της Γαλλίας, καθώς και στην οδό Daguerre του Παρισιού, όπου η σκηνοθέτιδα έχει ζήσει για 50 χρόνια. Πιο γνωστές της ταινίες της είναι: La Pointe Courte (1955, Cléo de 5 à 7 (1961), Sans toit ni loi (1985) και Les Plages d'Agnès (2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση