GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters για τις ελληνικές εκλογές: Ηρεμία πριν την καταιγίδα

Η πολιτική ηρεμία των δύο τελευταίων 24ώρων της προεκλογικής μάχης, με τις εκστρατείες και τις δημοσκοπήσεις να έχουν σιωπήσει, αναμένε...

Reuters για τις ελληνικές εκλογές: Ηρεμία πριν την καταιγίδα

Η πολιτική ηρεμία των δύο τελευταίων 24ώρων της προεκλογικής μάχης, με τις εκστρατείες και τις δημοσκοπήσεις να έχουν σιωπήσει, αναμένεται να δώσουν τη θέση τους σε μια «κλειστή» εκλογική μάχη με αβέβαιο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, σημειώνει δημοσίευμα του Reuters.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, όλη η Ευρώπη παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς ο νικητής θα πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τη συμφωνία των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα σημαίνει και αλλαγή των συμφωνημένων για την Ελλάδα. 

Ωστόσο, οι Έλληνες ψηφοφόροι παρουσιάζονται αναποφάσιστοι και κουρασμένοι, γεγονός που εγείρει φόβους ότι μπορεί να κινηθούν στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος: άλλοι προς τη Χρυσή Αυγή και άλλοι προς το ΚΚΕ. “Η μεγάλη πλειοψηφία, όμως, νιώθει ήδη αποξενωμένη από την πολιτική κατάσταση καθώς καλείται να ψηφίσει για τρίτη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τον ίδιο χρόνο” υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται ελάχιστα από την Νέα Δημοκρατία, αν πιστέψει κανείς τα τελευταία δείγματα των δημοσκοπήσεων, τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται με αγωνία ώστε να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, προσθέτει, ενώ αναφέρει πως το πλέον σίγουρο είναι ότι κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να προσεγγίσει το 38% που χρειάζεται για να αγγίξει την αυτοδυναμία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση