GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η SKODA Ξάνθη έσπασε το αήττητο εντός έδρας του Ατρόμητου

Από το 2013, πριν από... 35 ολόκληρα ματς ή 29 μήνες αν προτιμάτε, είχε να ηττηθεί στο Περιστέρι σε ματς κανονικής διάρκειας πρωταθλήμα...

Η SKODA Ξάνθη έσπασε το αήττητο εντός έδρας του Ατρόμητου Από το 2013, πριν από... 35 ολόκληρα ματς ή 29 μήνες αν προτιμάτε, είχε να ηττηθεί στο Περιστέρι σε ματς κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος ο Ατρόμητος και τελικά την... πάτησε από τη SKODA Ξάνθη και μάλιστα σε παιχνίδι που θα μπορούσε να το είχε αποφύγει.
Πέταξαν πολλές ευκαιρίες οι γηπεδούχοι που είχαν μοιραίο τον Ναπολεόνι και απέναντί τους έναν πρώην δικό τους, τον Λουΐτζι Τσέναμο που όποτε χρειάστηκε τους είπε «όχι».
Ένα γκολ του Σολτάνι στο 57' σε μια από τις πολύ λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν, στάθηκε αρκετό στους φιλοξενούμενους που έφυγαν με το 1-0 από μια δύσκολη έδρα.
Το ματς
Η αλήθεια είναι πως η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν φέρθηκε πολύ όμορφα στην Ξάνθη που της έφερε κολλητά δύσκολα ματς στο ξεκίνημα. Έχοντας πάρει ισοπαλίες από τους Δικεφάλους Βορρά και Νότου στις πρώτες δύο, οι Ακρίτες προφανώς υπολόγισαν πως ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα μέσα στο Περιστέρι δεν θα ήταν άσχημο.
Προσανατολισμένοι στο «Χ» λοιπόν οι παίκτες του Λουτσέσκου προσπάθησαν να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να πιάσουν ρυθμό και μέχρι ενός σημείου τα κατάφεραν. Βέβαια, ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει την ευλογία να διαθέτει ορισμένους τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που με μια ατομική ενέργεια θα μπορούσαν ακόμη και μια μέτρια μέρα να τη μετατρέψουν σε... ηλιόλουστη.
Μαρσελίνιο και Ναπολεόνι, όπως σωστά θα υποπτεύθηκαν οι περισσότεροι, δοκίμασαν με τις ενέργειές τους να κάνουν τη διαφορά και ο Ιταλός επιθετικός θα μπορούσε να ήταν αυτός που θα... έσκιζε τα δίχτυα σε δύο περιπτώσεις. Σε μία, μάλιστα, το έκανε. Όχι, όμως, με την μπάλα, αλλά με τον... Φλίσκα που με υπερένταση και αυτοθυσία έδιωξε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του βραχύσωμου επιθετικού και στη συνέχεια τα γκρέμισε όλα! Ευτυχώς για το... τέρμα και τους φιλοξενούμενους, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Καρυπίδης έκανε το ίδιο δίχως... θύματα και κράτησε τον Ατρόμητο στο μηδέν.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι που έβλεπαν τους αντιπάλους τους να σπαταλούν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, χρειάστηκαν... μισή για να βάλουν γκολ! Ο Σολτάνι μετά από σέντρα του Γουάλας από τα αριστερά, νίκησε Μπιτολο-Γκορμπούνοφ, τιμώρησε την προηγούμενη αφλογιστία των αντιπάλων επιθετικών, αλλά και την αδράνεια στη συγκεκριμένη φάση της αμυντικής τετράδας και έκανε το 1-0.
Για να μείνει αυτή η μαγική –όπως και να το κάνουμε- εικόνα στο ματς και να φύγουν οι Ξανθιώτες με το σπουδαίο διπλό από το Περιστέρι χρειάστηκαν βέβαια και αρκετή βοήθεια από έναν τύπο που τα ξέρει καλά τα κατατόπια τν δυτικών προαστίων. Ο Λουΐτζι Τσέναμο όποτε απαιτήθηκε ήταν εκεί και με τις επεμβάσεις του άφησε ανέπαφη την εστία του και πικραμένους τους παλιούς του συμπαίκτες στον Ατρόμητο που δεν πήραν τίποτα από ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν καλύτεροι, αλλά επιπόλαιοι.
Έτσι, η SKODA πήρε μια τεράστια νίκη κι έφτασε στους 5 βαθμούς (βγάζοντας πολύ δύσκολο πρόγραμμα) ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το «3X3» φέτος, ενώ με αυτόν τον τρόπο μπήκε τέλος στο εκπληκτικό αήττητο εντός έδρας σερί των δύο προηγούμενων ετών και 35 αγώνων (σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος)!
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπίτολο, Λε Ταλέκ, Φυτανιδης, Πίτου Γκαρσία (55' Γοδόι), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ουμπιδες (68' Στόιτσεφ), Μαρσελίνιο (60' Μπρίτο), Ναπολεόνι.
Στον πάγκο: Μπάρκας, Κούρος, Μπάλλας, Θεολόγου.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Σολτάνι (90'+2 Νιέτο), Ντιμιτρόφ (46' Καπετάνος), Φλίσκας, Χερέα (69' Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Λουσέρο.
Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Ορφανίδης, Λισγάρας, Ράνος.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση