GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

UNCHR: 30.000 πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά - 20.000 στη Λέσβο

Η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει εγγυημένη μετεγκατάσταση των Σύρων προσφύγων καθώς ένας αριθμός ρεκόρ από αυτούς φθάνουν στην ΠΓΔΜ και στη...

UNCHR: 30.000 πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά - 20.000 στη Λέσβο

Η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει εγγυημένη μετεγκατάσταση των Σύρων προσφύγων καθώς ένας αριθμός ρεκόρ από αυτούς φθάνουν στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα λόγω της δυστυχίας στην πατρίδα τους και στις γειτονικές χώρες, δήλωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Ένας αριθμός-ρεκόρ 7.000 σύρων προσφύγων έφθασαν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας χθες, ενώ κάπου 30.000 βρίσκονται σε ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένων 20.000 στη Μυτιλήνη,

Η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) Μελίσα Φλέμινγκ, χαιρέτισε τις χωριστές ανακοινώσεις που έκαναν χθες η Βρετανία και η Γαλλία για τη φιλοξενία ενός αριθμού σύρων προσφύγων, είπε όμως πως θα πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Ελλάδα.  "Αυτά θα λειτουργήσουν μόνο αν υπάρξει ένα σύστημα εγγυημένης μετεγκατάστασης δια του οποίου οι ευρωπαϊκές χώρες θα λένε, ναι, θα πάρουμε τόσους [πρόσφυγες]. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι 200.000 – αυτός είναι ο αριθμός που πιστεύουμε ότι χρειάζεται μετεγκατάσταση σε ευρωπαϊκές χώρες".

Και τρίτο πλοίο στη διαδικασία μεταφοράς μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης

Έξω από τη Μυτιλήνη βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos, το οποίο αναμένεται να δέσει στο λιμάνι και να παραλάβει και αυτό μόνο μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ.Ναυτιλίας, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ναύλωσης του πλοίου.

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει σε λίγη ώρα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 μετανάστες. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

Το μεσημέρι αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά και το καταμαράν tera jet μεταφέροντας άλλους 1.700 μετανάστες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση