GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Μεικτή εικόνα στο κλείσιμο

Με ανάμεικτη εικόνα έκλεισε η Wall Street, καθώς το ξεπούλημα των μετοχών βιοτεχνολογίας άλλαξε τα δεδομένα προς το τέλος της συνεδρίασης. Ο...

Wall Street: Μεικτή εικόνα στο κλείσιμο

Με ανάμεικτη εικόνα έκλεισε η Wall Street, καθώς το ξεπούλημα των μετοχών βιοτεχνολογίας άλλαξε τα δεδομένα προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 113 μονάδων ή 0,7% στις 16.315 μονάδες, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραφε κέρδη 264 μονάδων. Ο S&P 500 μειώθηκε 0,1% και ο Nasdaq 1%.

Η βουτιά των μετοχών βιοτεχνολογίας επηρέασε ευρύτερα την Wall Street, καθώς ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq σημείωσε πτώση 5,7%.

Χρηματιστές σημείωναν ότι στην πτώση συνέβαλε ένα νέο κύμα πωλήσεων ETF (exchange traded funds). Ο κλάδος, που ήταν για πολύ καιρό ο αγαπημένος των επενδυτών, καταγράφει μεγάλες ζημιές την τελευταία εβδομάδα μετά τις ανησυχίες για τις υψηλές τιμές των φαρμάκων. Ο δείκτης βιοτεχνολογίας έχει μειωθεί 14% στην εβδομάδα, αν και σημειώνει άνοδο σε 12μηνη βάση.

Το ράλι 8,9% της μετοχής της Nike διατήρησε το θετικό πρόσημο του Dow Jones. Η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικής ενδυμασίας στον κόσμο καλύτερα τριμηνιαία αποτελέσματα.

Η τελευταία ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης ήρθε από την τρίτη εκτίμηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, η οποία έδειξε ρυθμό αύξησης 3,9% έναντι 3,7% στην προηγούμενη εκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση