GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας στη WSJ: Τότε θα βγούμε στις αγορές

Στόχος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εφόσον υπάρξει σύντομα μια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα...

Τσίπρας στη WSJ: Τότε θα βγούμε στις αγορές

Στόχος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εφόσον υπάρξει σύντομα μια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Wall Street Journal στη Νέα Υόρκη.

«Αν υπάρχει μια καλή απόφαση για το θέμα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση του χρέους. Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Α. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τους όρους του νέου προγράμματος, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς, όπως οι αυξήσεις φόρων ''δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα'', γράφει το δημοσίευμα. «Η συμφωνία για πρώτη φορά έχει μια ρεαλιστική προσέγγιση. Η προσαρμογή είναι πιο ήπια», είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο 41χρονος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί μια καταστροφική έξοδος από την Ευρωζώνη και ότι στοχεύει σε μια βελτίωση των προηγούμενων προγραμμάτων διάσωσης σημειώνει η WSJ.

«Οι συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο έτος, αν η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος διάσωσης της χώρας, ολοκληρωθεί με επιτυχία», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα στο άρθρο που ανάρτησε μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα γραφεία της και προσθέτει:

Πρόσθεσε ακόμη ότι η χώρα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη του δεύτερο εξάμηνο του 2016, αλλά ότι η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θα μπορούσε να βλάψει την εύθραυστη οικονομία και ιδιαίτερα τη σημαντική τουριστική βιομηχανία. Η κρίση χρέους της Ελλάδας έχει περιορίσει σημαντικά την ικανότητά της να χειριστεί την είσοδο των μεταναστών στα σύνορά της, υπογράμμισε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε την Ευρώπη να δράσει γρήγορα και να δείξει αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της κρίσης. ''Η ΕΕ κέρδισε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου», είπε ο κ. Τσίπρας. Αλλά αν τώρα χτίζουμε τείχη στην Ευρώπη, αυτή δεν θα είναι η Ευρώπη του κοινού μας μέλλοντος, συνεχίζει η WSJ και προσθέτει:

Αναφερόμενος στις ταραχώδεις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της τους προηγούμενους μήνες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι γνώριζε πως οι συνομιλίες θα ήταν δύσκολες. Αλλά τόνισε ότι εξεπλάγην από αυτό που εκείνος αποκάλεσε ως μια προσπάθεια ακραίων συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. ''Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Σόιμπλε ήθελε τη διαίρεση της Ευρώπης, αλλά στο τέλος το έκανε'', είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει μια σχέση εμπιστοσύνης με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε επίσης την Ευρώπη να εντείνει τις προσπάθειες για επίτευξη διπλωματικής λύσης στη Συρία και κάλεσε τη Δύση να μην αφήσει τη Ρωσία έξω από τέτοιου είδους συνομιλίες.

Δείτε επίσης:

Τσίπρας στους ομογενείς: Βρήκαμε ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε τι συμφώνησαν Τσίπρας - Νταβούτογλου

Τι συζήτησαν Μπαν κι-Μουν και Τσίπρας - ΦΩΤΟ

Σταθάκης-Λαγκάρντ συζήτησαν για μέτρα χρέος και κοινωνική συνοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση