GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον «αέρα» το εφάπαξ 55.000 ασφαλισμένων

Στον «αέρα» είναι τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένοι, που περιμένουν έως και δύο έτη για να πάρουν το εφάπαξ. Η καταβολή του βοηθήματος έχει πα...

Στον «αέρα» το εφάπαξ 55.000 ασφαλισμένων

Στον «αέρα» είναι τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένοι, που περιμένουν έως και δύο έτη για να πάρουν το εφάπαξ. Η καταβολή του βοηθήματος έχει παγώσει, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο μαθηματικό τύπο θα γίνει ο υπολογισμός.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά να στοιβάζονται στα συρτάρια των υπηρεσιών, χωρίς να εκδίδονται αποφάσεις.

Το θέμα θα πρέπει να λυθεί άμεσα από το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο οι δικαιούχοι απειλούνται και με νέα μείωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα βασικά σενάρια που θα μπουν στο τραπέζι:

-Η εφαρμογή ενός νέου συστήματος για τον υπολογισμό του βοηθήματος με διαφορετικούς συντελεστές.

Βέβαια θα πρέπει να διασφαλίζεται πως θα "επιστρέφονται" οι εισφορές και η απόδοση να είναι με βάση το επιτόκιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

-Η μείωση του βοηθήματος. Από τα σενάρια που εξετάζονται είανι αυτό το ψαλίδι να είναι 5% με 7%. Πάντως, να σημειωθεί πως ειδικοί στο Ασφαλιστικό εκτιμούν πως να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα, η περικοπή θα έπρεπε να είναι 16%.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα πρέπει να κλείσει μέσα στον μήνα, καθώς οι λίστες αναμονής όσο πάνε και μεγαλώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση