GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείπνος (όχι μυστικός...) Μεϊμαράκη-Βορίδη για τη ΝΔ

Την ώρα που η κεντρική εφορευτική επιτροπή, την Πέμπτη το βράδυ μετά από μια πεντάωρη συνεδρίαση έφτανε σε  συμβιβασμό για την ημερομηνία...

Την ώρα που η κεντρική εφορευτική επιτροπή, την Πέμπτη το βράδυ μετά από μια πεντάωρη συνεδρίαση έφτανε σε  συμβιβασμό για την ημερομηνία της προεδρικής εκλογής καταλήγοντας στην 22α Νοεμβρίου ύστερα από το κοινό μέτωπο που είχαν συμπήξει οι εκπρόσωποι των Απόστολου Τζιτζικώστα, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανίχνευε τις προθέσεις του Μάκη Βορίδη, αναζητώντας νέους συμμάχους στην γαλάζια κούρσα της προεδρικής εκλογής.
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ εθεάθη να συντρώγει μαζί με τον Μάκη Βορίδη και άλλα στελέχη της ΝΔ στο Amigos στη Γλυφάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το δείπνο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Ο κ. Βορίδης φορούσε ένα λευκό πουκάμισο ενώ ο κ. Μεϊμαράκης σακάκι αλλά χωρίς γραβάτα.
Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των πληροφοριών που έφεραν το Μάκη Βορίδη να εξετάζει σοβαρά τη στήριξη της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αντί αυτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λέγεται ότι είχε κάνει μια άτυπη συμμαχία προκειμένου να διεκδικήσουν ως δίδυμο την ηγεσία της ΝΔ μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Μάκης Βορίδης εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο της δικιάς του υποψηφιότητας το προηγούμενο διάστημα αλλά διαπίστωσε ότι στην παρούσα φάση οι φιλοδοξίες του ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Αρχικά είχε πραγματοποιήσει σχετική συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, αναζητώντας το δακτυλίδι του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα στη συνέχεια ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή σε μια προσπάθεια να καταστεί συστημικός παίχτης στο εσωτερικό της ΝΔ.
Οι πληροφορίες θέλουν αυτή τη συνάντηση να πραγματοποιείται στα τέλη Σεπτεμβρίου και σε κάθε περίπτωση πριν από το απόγευμα της προπερασμένης Δευτέρας όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα.

Στο μεταξύ μέσω του διαδικτύου συνεχίζεται ένας πόλεμος ανάμεσα σε εχθρούς και φίλους του Αντώνη Σαμαρά για το ποιον στηρίζει ή όχι ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος επισήμως κρατάει στάση ουδετερότητας. Μέχρι σήμερα η μόνη δημόσια δήλωσή του αφορούσε στην κριτική που άσκησε στην αρχική απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ όταν προ μιας εβδομάδας είχε απορρίψει την υποψηφιότητα Άδωνι Γεωργιάδη ως εκπρόθεσμη. Γεγονός είναι πάντως ότι αρκετά στελέχη του κλίματος Σαμαρά έχουν επιλέξει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα αν και υπάρχουν και άλλα στελέχη που συνεργάστηκαν άριστα με τον Αντώνη Σαμαρά και σήμερα έχουν ταχθεί υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενοι σε σενάρια και δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προεδρου της ΝΔ στην εσωκομματική διαδικασία, έκαναν το εξης σχόλιο:
"Απο την πρώτη στιγμή ειπαμε και το επαναλαμβάνουμε οτι ο Αντώνης Σαμαράς ό,τι θέλει να πει το λέει ο ίδιος και ουδείς εκφράζεται εκ μέρους του".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση