GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από τη ΔΟΥ απευθείας στον εισαγγελέα οι υποθέσεις φοροδιαφυγής

Άμεσα θα πρέπει να δρουν οι προϊστάμενοι των εφοριών του Σ.Δ.Ο.Ε. και της γενικής διεύθυνσης φορολογικών ελέγχων της Γενικής Γραμματεί...

Από τη ΔΟΥ απευθείας στον εισαγγελέα οι υποθέσεις φοροδιαφυγής
Άμεσα θα πρέπει να δρουν οι προϊστάμενοι των εφοριών του Σ.Δ.Ο.Ε. και της γενικής διεύθυνσης φορολογικών ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων όταν διαπιστώνουν φοροδιαφυγή.
Όπως επισημαίνει ο αντεισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής στην υπ΄  αριθμ. 4/2015 γνωμοδότησή του θα πρέπει να καταθέτουν αμέσως μηνυτήριες αναφορές κατά των φοροφυγάδων. Αφορμή για την έκδοση της επίμαχης γνωμοδότησης αποτέλεσε ερώτημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών,  σχετικά με τις  ρυθμίσεις του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας  που τροποποιήθηκαν με τους νόμους 4174/2013 και 4254/2014.
Σε άλλη δεύτερη γνωμοδότησή του (3/2015) ο κ. Παντελής χαρακτηρίζει χαριστική  την προθεσμία μέχρι τις 31-03-2011 που παρείχε ο νόμος 3943/2011 στους οφειλέτες του δημοσίου για  να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.
Το ερώτημα αφορούσε το χρόνο που ξεκινά η  παραγραφή του αδικήματος. Ο  εισαγγελικός λειτουργός, θεωρεί πως όσα χρέη ήταν ήδη ληξιπρόθεσμα κατά  την δημοσίευση του εν λόγω νόμου 3943/2011 και δεν πληρώθηκαν μέσα στην προθεσμία αυτή, «έχουν χρόνο τέλεσής τους τη 1.8.2011».
Ακόμη, αναφέρει ο κ. Παντελής ότι σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά χρέη προς το Δημόσιο από το ίδιο πρόσωπο, ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων  αυτών αρχίζει να «τρέχει», 4 μήνες μετά αφότου καταστεί ληξιπρόθεσμο το τελευταίο χρέος που έχει καταλογιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση