GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς συμφωνία για επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή

Μετά από μια περιπέτεια δύο ετών και αφου πέρασαν 16 σχεδόν μήνες από τότε που η εταιρία κηρύχθηκε σε πτώχευση, τον Μάιο του 2014, η β...

Προς συμφωνία για επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή
Μετά από μια περιπέτεια δύο ετών και αφου πέρασαν 16 σχεδόν μήνες από τότε που η εταιρία κηρύχθηκε σε πτώχευση, τον Μάιο του 2014, η βιομηχανία επεξεργασίας προϊόντων ξύλου ΣΕΛΜΑΝ, βάζει πλώρη για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Κομοτηνής, με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Την αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνέλευση των πιστωτών της ΣΕΛΜΑΝ στην Αθήνα, συζητήθηκε η πρόταση επενδυτών που αφορούσε το εργοστάσιο της Κομοτηνής, δηλαδή το οικόπεδο, τα κτήρια και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που κατείχε η εταιρία..
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνήγορος του σωματείου των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Κυμπαρίδης, είπε ότι «στην συνέλευση παρέστη και η τράπεζα Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος ενυπόθηκος δανειστής και διεκδικούσε την καταβολή χρημάτων από την όποια εκποίηση, συναινώντας στην πρόταση του συνδίκου πτώχευσης» με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί από όλους τους πιστωτές η εκποίηση του εργοστασίου της Κομοτηνής..
«Όλοι πιστεύουν ότι πώληση του εργοστασίου της Κομοτηνής θα αποτελούσε τον μοχλό για να μπορέσουν να γίνουν και οι καταβολές οφειλομένων σε όλους όσους εμπλέκονται και έχουν λαμβάνειν χρήματα από οφειλές», επισημαίνει ο κ. Κυμπαρίδης.
Οι επενδυτές δεσμεύθηκαν ότι θα επανέλθουν στις θέσεις τους οι 92 εργαζόμενοι της μονάδας στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής που έχουν εξειδικευμένη γνώση και μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες λειτουργίας εργοστασίου και πλήρους παραγωγής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πακέτο εξαγοράς παρέχεται στους επενδυτές η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το σήμα της ΣΕΛΜΑΝ το οποίο είναι γνωστό σε ολόκληρο τον βαλκανικό χώρο.
Η εταιρία διαθέτει δύο εργοστάσια σε Χαλκίδα και Κομοτηνή, η αξία των οποίων είχε αποτιμηθεί παλαιότερα σε 60 εκατομμύρια ευρώ το καθένα αλλά η μεγάλη πτώση της εγχώριας ζήτησης για προϊόντα ξυλείας λόγω της καθίζησης της οικοδομής και οι αθρόες εισαγωγές την οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση