GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκοτώθηκαν Ρώσοι στρατιώτες στη Συρία

Τουλάχιστον τρεις Ρώσοι που μάχονται πλάι στις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης σκοτώθηκαν, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν η θέ...

Σκοτώθηκαν Ρώσοι στρατιώτες στη Συρία

Τουλάχιστον τρεις Ρώσοι που μάχονται πλάι στις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης σκοτώθηκαν, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν η θέση τους στην παράκτια επαρχία της Λαττάκειας έγινε στόχος βομβαρδισμού την νύχτα της Δευτέρας, ανέφερε σήμερα μια ανώτερη πηγή στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Εάν επιβεβαιωθούν οι θάνατοι, θα πρόκειται για τις πρώτες απώλειες των ρωσικών δυνάμεων από την έναρξη της αεροπορικής εκστρατείας της Ρωσίας στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Συριακοί αξιωματούχοι καθώς και εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τις ρωσικές απώλειες, επικαλούμενος πηγές στην περιοχή, χωρίς όμως να αναφέρει αριθμό νεκρών. Όπως επισήμανε, εκτιμά πως οι απώλειες δεν αφορούν μέλη του τακτικού ρωσικού στρατού, αλλά πρόκειται για εθελοντές.

Μια πηγή που πρόσκειται στην κυβέρνηση και έχει γνώση των στρατιωτικών εξελίξεων στην Συρία δήλωσε πως τουλάχιστον 20 Ρώσοι βρίσκονταν στη θέση στην περιοχή Ναμπί Γιουνίς, την στιγμή του βομβαρδισμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Κατά 90%, η οβίδα προήλθε από τους αντάρτες», δήλωσε στο Reuters, αναφερόμενος στις μαχητικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Χεζμπολάχ – την σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση του Λιβάνου - και ιρανούς μαχητές, τους οποίους μάχονται οι δυνάμεις του συριακού στρατού.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα που να εμπλέκονται σε χερσαίες μάχες σε συριακό έδαφος, παρόλο που το Κρεμλίνο έχει επιβεβαιώσει την παρουσία εκπαιδευτών και συμβούλων που συνεργάζονται με τις δυνάμεις του συριακού στρατού και τις δυνάμεις που φρουρούν τις ρωσικές βάσεις στη δυτική Συρία. Όπως έχει ανακοινώσει το Κρεμλίνο, δεν σχεδιάζει την στρατολόγηση και την αποστολή εθελοντών μαχητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση