GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ: Τα βρήκαν στην εταιρεία και στο κείμενο των ψηφοφόρων

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα μέσω Μαδρίτης, όπου επιβεβαιώθηκαν οι ρευστές εσωκομματικές ισορροπίες που επικρατούν στο γαλάζιο στρατό...

ΝΔ: Τα βρήκαν στην εταιρεία και στο κείμενο των ψηφοφόρων
Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα μέσω Μαδρίτης, όπου επιβεβαιώθηκαν οι ρευστές εσωκομματικές ισορροπίες που επικρατούν στο γαλάζιο στρατόπεδο, οι διεκδικητές για την ηγεσία της ΝΔ ξεκινούν και πάλι τις περιοδείες τους. Τρεις εξ αυτών οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης θα δώσουν σήμερα την κοινοβουλευτική μάχη στην Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.
Τα διαδικαστικά αρχίζουν να μπαίνουν στην τελική ευθεία και ήδη τα περισσότερα από αυτά έχουν κλειδώσει. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ συνεδρίασε χθες το απόγευμα σε αρκετά καλό κλίμα σε σχέση με προηγούμενες συνεδριάσεις και αποφασίστηκαν ομόφωνα το πως θα ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες στο εξωτερικό, η εταιρεία που θα διεξάγει τις εκλογές, αλλά και το κείμενο που θα υπογράφουν παλιά και νέα μέλη που θα προσέλθουν στις 22 Νοεμβρίου στις κάλπες για να αναδείξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος. 
Εκλογικό σώμα ήταν ένα ζήτημα που προκάλεσε έντονες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τους άλλους υποψηφίους καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ διαφωνούσε από το 2009 με την εκλογική διαδικασία. "Δεν μπορούν να ψηφίζουν οι περαστικοί" έλεγε, ωστόσο οι Κυρ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών και ζήτησαν να μην αλλάξουν οι όροι από τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.
Μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί:
• Να αυξηθεί το αντίτιμο απο 2 ευρώ στα 3 ευρώ 
• Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ψηφίσει κάποιος δύο ή και περισσότερες φορές. Το σύστημα που έχει επιλεγεί θα ενημερώνει τα εκλογικά κέντρα online την στιγμή που ο ψηφοφόρος νέος ή παλιός ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη. 
• Όλα τα μέλη την στιγμή που θα μπαίνουν στο εκλογικό κέντρο θα υπογράφουν ένα κείμενο στο οποίο θα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κόμμα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία των ψηφοφόρων για κάθε νόμιμη χρήση. Η συγκεκριμένη αναφορά δεν υπήρχε στις εκλογές του 2009. Στην ΚΕΦΕ εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψουν οργανωμένους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να πάνε να ψηφίσουν.
• Στην περίπτωση που πέσει το σύστημα την ημέρα των διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών τότε η διαδικασία θα διακοπεί αμέσως και θα συνεχιστεί μόλις διορθωθεί η βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα. Να θυμίσουμε πως κάτι ανάλογο δεν είχε γίνει στις εκλογές του 2009. Τότε η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά και καταγραφή των ψηφοφόρων είχε γίνει σε χειρόγραφα. 
• Θα στηθούν περίπου 1300 κάλπες σε 900 δημόσιους χώρους σε ολόκληρη την χώρα ενώ θα χρησιμοποιηθούν 2000 τερματικά 
Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν οι περιοχές των νομών όπου θα υπάρχουν τα εκλογικά κέντρα, όπως επίσης θα οριστικοποιηθούν και οι ημερομηνίες για τις δυο εθνικές συνδιασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και οι τέσσερις υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους και το όραμα τους για την επόμενη ημέρα. 
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση