GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς οι ευρω-δανειστές μεταθέτουν το πρόβλημα του χρέους στο μέλλον

Προς μια «μη λύση» για το χρέος προσανατολίζονται οι ευρω-δανειστές της Ελλάδας, προετοιμάζοντας μια τραπεζικού τύπου ρύθμιση, με μια απλή...

Πώς οι ευρω-δανειστές μεταθέτουν το πρόβλημα του χρέους στο μέλλον
Προς μια «μη λύση» για το χρέος προσανατολίζονται οι ευρω-δανειστές της Ελλάδας, προετοιμάζοντας μια τραπεζικού τύπου ρύθμιση, με μια απλή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και ίσως μια νέα μείωση των επιτοκίων, ξέροντας ότι με τον τρόπο αυτό μεταθέτουν απλώς το πρόβλημα στο μέλλον, αλλά σίγουρα δεν το λύνει.
Μάλιστα, οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ στο Reuters, φανερώνουν ότι δεν είναι έτοιμοι, ούτε καν να συζητήσουν άμεσα την σχετικά μικρή αυτή διευκόλυνση, αλλά … όταν χρειαστεί.
Η Ευρώπη έχει μεταφέρει την λύση της αναδιάρθρωσης από την μείωση του ύψους του χρέους στις υποχρεώσεις για την εξυπηρέτηση του, αφού δεν θέλει καν να ανοίξει την συζήτηση για ένα κούρεμα. Μάλιστα, σκοπεύει να εφαρμόσει και την σταθερά του ΔΝΤ, ότι δηλαδή το κόστος ετήσιας εξυπηρέτησης του χρέους δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 15% του ΑΕΠ, περιλαμβάνοντας τους τόκους και το κεφάλαιο που θα αποπληρώνεται.

1 σχόλιο

  1. ΤΟ "ΧΡΕΟΣ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ,
    ΜΟΝΟ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.
    ΑΝ ΠΑΨΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση