GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από την εποχή του μπιντέ στην εποχή της παλέτας!...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Επιτέλους το διαστροφικό και διεστραμμένο κενό στο κιτς του ελληνικού μικροαστισμού καλύφθηκε! Πολ...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Επιτέλους το διαστροφικό και διεστραμμένο κενό στο κιτς του ελληνικού μικροαστισμού καλύφθηκε! Πολύ με ενόχλησε το μεσοδιάστημα από την εποχή του μπιντέ στην εποχή του τζακούζι, με το τζάκι στο σαλόνι του διαμερίσματος!

Το έλεγα τότε στη γυναίκα μου, «δεν θέλω τζάκι και τζακούζι, προτιμώ μπιντέ για να τοποθετώ εκεί βολικά το υλικό χαλάρωσης και έμπνευσής μου: περιοδικά με country homes καθώς και άλλα περιοδικά απόδρασης στην θάλασσα και στα βουνά… άντε και καμιά ρόδα!

Αυτή δεν με άκουσε και έτσι βρήκα άλλες πρόχειρες λύσεις για να με διευκολύνουν να κάνω την ανάγκη μου. Πάντως ο μπιντές μου έλειπε! Αισθανόμουν πως το νεοελληνικό, μικροαστικό κιτς είχε απολέσει ένα βασικό στοιχειό του και εγώ την «βόλεψη» μου στην τουαλέτα. Ήταν δυνατόν με τζά-κι και τζα-κούζι να καλυφτεί ένα τόσο μεγάλο κενό!

Υπήρχε κενό εποχής, μην το συζητάς αναγνώστη μου! Ιστορικό κενό! Είχαμε χάσει τη βάση μας! Με το τέλος του μπιντέ ήρθε το τέλος της Ελλάδας της πραγματικής ευημερίας, για να υποκατασταθεί από την πλαστή, εικονική, αποχαυνωτική, δήθεν και απολύτως εφήμερη και νευρωτική ευημερία της «ισχυρής Ελλάδας», η οποία έγινε ακόμη «ισχυρότερη» μετά την ένταξη της πατρίδας μας στην Ευρωζώνη!

Και αμέσως μετά ήρθε φυσιολογικά η πτώχευση και φτωχοποίηση, γεγονότα τα οποία οι επαναστάτες, από κοινού με τους νεοφιλελεύθερους, αντί να τα χρεώσουν στο μεταβατικό διάστημα του τζακιού στο σαλόνι του διαμερίσματος και στο πολύ ενοχλητικό για τον ένοικο του αποκάτω διαμερίσματος τζακούζι, τα φόρτωσαν στον μπιντέ! ‘Ήταν, λέει, ο μπιντές το σύμβολο μιας εποχής που έφερε την σημερινή της γενικευμένης απορρύθμισης, υποτίμησης, υποβάθμισης και καταστροφής!

Τραγικό σφάλμα! Αλλά τι περισσότερο θα μπορούσες να περιμένεις από τη γενιά που μεγάλωσε με Μάριο Χάκκα, χωρίς να προσεγγίσει βαθύτερα τον κοινωνιολογικό στοχασμό του Ηλία Πετρόπουλου;

Όχι, δεν φταίει η εποχή του μπιντέ που περάσαμε στην εποχή της παλέτας, η οποία καλύπτεται με το κόκκινο χαλί της τιμής και δόξας της εξουσίας, σαν και αυτό που στρώθηκε πάνω σε ξύλινες παλέτες για να βαδίσει ο Υπουργός Άμυνας μέχρι εκεί όπου σκάει το κύμα στην Σαλαμίνα, για να ρίξει το στεφάνι στη θάλασσα - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της ιστορικής ναυμαχίας! Φταίει το μεσοδιάστημα με το τζακούζι και το τζάκι στο σαλόνι του διαμερίσματος, όπως και το lifestyle του Πέτρου. Ο κιτς-Πέτρος οδήγησε φυσιολογικά στον κιτς-Πάνο και ας αντικαταστάθηκε το πορνογραφικό σημαίνον του πρώτου από κοπέλες με χιτώνες και κλάδους ελαίας του δεύτερου! Έτσι ολοκληρώνεται το μικροαστικό κιτς στην Ελλάδα, αναγνώστη μου, μόνον έτσι!

Με την καλυμμένη με κόκκινο χαλί παλέτα και την κόρη με παραδοσιακή φορεσιά και κλάδο ελαίας, αντικαθίσταται η «πλαστική πασαρέλα» της ύστερης μεταπολίτευσης και η κόρη που λες και έβγαινε από το εξώφυλλο του Πέτρου, τα έκφυλα tv-shows και τις εφημερίδες σεξουαλικού σκανδαλισμού και απύθμενης εξαθλίωσης και παρακμής!

Θεωρώ πως μόλις τώρα ξεκαθαρίζουν σημειολογικώς τα πράγματα και περνούμε σαφώς σε μια άλλη εποχή με ολοκληρωμένο τρόπο: από την εποχή του μπιντέ στην εποχή της παλέτας, για κάθε χρήση ασφαλώς και όχι μόνον για να στρώνεται πάνω της το κόκκινο χαλί! Όπως χρησιμοποιούσαμε τον μπιντέ ποικιλοτρόπως, έτσι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σήμερα την παλέτα ποικιλοτρόπως, τονίζοντας το κιτς μιας εποχής κατά την οποία η δεξιά του κ. Καμμένου ολοκληρώνει αρμονικά την αριστερά του κ. Τσίπρα!

Είναι τελικά ο κ. Καμμένος που οδηγεί σημειολογικώς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τον «μπιντέ», που βρίσκεται ακόμη, στην «παλέτα», ως δομικό στοιχείο της σύνθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με στόχο την συνειδητοποίηση του ρόλου των κωδικών οπτικής επικοινωνίας του δεξιού λαϊκισμού με τα αριστερά directdeals.

Άλλωστε, πάνω σε μια τεράστια παλέτα δεν τοποθετούν την ελληνική εθνική οικονομία και κοινωνία τα μνημόνια; Η κυβέρνηση κατασκευάζει την βάση με την μορφή της παλέτας, η οποία έχει ασφαλώς κενό από κάτω ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν τα πιρούνια του μηχανισμού διάσωσης του κουαρτέτου … και η μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο δεν θα μπορούσε να είναι ασφαλώς δωρεάν, ενώ πραγματοποιείται με ευθύνη του χειριστή του μηχανήματος κ. Σόιμπλε!

Δεν έχω αντίρρηση με το κιτς της παλέτας, όπως δεν είχα αντίρρηση με το κιτς του μπιντέ, και τα δύο είναι λειτουργικά και πάμπολλων εφαρμογών! Με το μεσοδιάστημα του τζακιού και του τζακούζι είχα πρόβλημα! Η παλέτα μάλιστα ταιριάζει ιδανικά στη σημερινή εποχή υπανάπτυξης για την Ελλάδα. Με παλέτες μπορείς να κατασκευάσεις οικονομικά σχεδόν τα πάντα …ακόμη και κυβερνήσεις συνεργασίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση