GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπλόκο από το ΣτΕ στο δήμο Τήνου για το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας

«Όχι» είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στον Δήμο Τήνου που ζητούσε αλλαγή στο νομικό καθεστώς που ισχύει στο «Πανελλήνιο...

Μπλόκο από το ΣτΕ στο δήμο Τήνου για το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας

«Όχι» είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στον Δήμο Τήνου που ζητούσε αλλαγή στο νομικό καθεστώς που ισχύει στο «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου» (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.).

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Τήνου του δήμαρχου της, και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου οι οποίοι ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθούν οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν (7.12.2014) για την ανάδειξη των εννέα αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του εν λόγω Ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εξακολουθεί να είναι υπό την εποπτεία του κράτους παρά την έκδοση των νόμων 4335 και 4301/2014 (νόμοι Λοβέρδου). Ωστόσο, διευκρινίζουν, το παλαιό και ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 349/1976) δεν προβλέπει την συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Τήνου στην διοίκηση παρά μόνο στο εκλεκτορικό σώμα για την ανάδειξη των αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του εν λόγω Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. διοικεί τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τήνου και διαχειρίζεται την περιουσία του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος το 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων του Ιδρύματος (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) αποτελούν πόρο του Δήμου Τήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση