GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιηγηθείτε στην Πρέσπα με "οδηγό" το κινητό σας!

"Περπάτησε τα δάση της Πρέσπας με οδηγό το κινητό σου" προτρέπει τους επισκέπτες η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, παρουσιάζοντα...

Περιηγηθείτε στην Πρέσπα με
"Περπάτησε τα δάση της Πρέσπας με οδηγό το κινητό σου" προτρέπει τους επισκέπτες η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, παρουσιάζοντας μια νέα εφαρμογή με το όνομα Prespa Juniper.
Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+JunEx με σκοπό την προστασία και ανάδειξη των δασών των αρκεύθων της Πρέσπας που κινδυνεύουν κυρίως από τη γρήγορη ανάπτυξη άλλων, πλατύφυλλων, ειδών, όπως είναι οι δρύες, οι γαύροι και οι οστριές, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη των πιο αργά αναπτυσσόμενων αρκεύθων.
Το πρόγραμμα προσπαθεί να επαναφέρει την ισορροπία ανάμεσα στα είδη με μία σειρά μέτρων, όπως οι καθαρισμοί, οι πειραματικές επιλεκτικές υλοτομίες πλατύφυλλων δέντρων, και κυρίως με την ελεγχόμενη επανεισαγωγή της βόσκησης στις περιοχές των δασών αυτών.
Τα δάση αρκεύθου της Πρέσπας αποτελούν μια ιδιαίτερη περιοχή σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες εκτάσεις δασών αρκεύθων στα Βαλκάνια (20.000 περίπου στρέμματα) και περιλαμβάνουν σπάνιες συστάδες, όπως το "αιωνόβιο δάσος των κέδρων (αρκεύθων)" του Αγίου Γεωργίου Ψαράδων.
Όσοι λοιπόν θελήσουν να επισκεφθούν την Πρέσπα, μπορούν να μπουν στο www. junex.gr, να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο και να ανακαλύψουν 4 μοναδικά μονοπάτια όπως και χάρτες, πληροφορίες για τον σπάνιο οικότοπο "Ελληνικά Δάση Αρκεύθων" και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, αλλά και ιστορικά στοιχεία για τα πολιτιστικά μνημεία που θα συναντήσει κανείς στο διάβα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση