GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εσπασε και πάλι ο "κουμπαράς" του Ταμείου Αλληλεγγύης για να πληρωθούν οι συντάξεις!

Στήριξη μέσω του ΑΚΑΓΕ για να καταστεί δυνατό να καταβληθούν οι συντάξεις στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, αποφάσισε να παράσχει το υπουρ...

Στήριξη μέσω του ΑΚΑΓΕ για να καταστεί δυνατό να καταβληθούν οι συντάξεις στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, αποφάσισε να παράσχει το υπουργείο Εργασίας  στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ), που υπάγεται στο ΕΤΑΑ.
Σε τρεις διαφορετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ) που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, τονίζεται ότι θα χορηγηθούν έως το τέλος του έτους συνολικά 290 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό. Τα 150 εκατ. ευρώ θα τα λάβει το ΙΚΑ, τα 120 εκατ. ευρώ ο ΟΑΕΕ και τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ το ΤΑΝ.
Στις ΚΥΑ τονίζεται ότι τα εν λόγω κονδύλια θα δοθούν μέσω του υπολογαριασμού του ΑΚΑΓΕ, που τροφοδοτείται από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Επισημαίνεται δε ότι για το τρέχον έτος, υπάρχει δικαίωμα άντλησης έως 400 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο «μαξιλάρι στήριξης» των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Ο ΟΑΕΕ θα λάβει τα 120 εκατ. ευρώ σε τρεις ισόποσες δόσεις των 40 εκατ. ευρώ. Ήδη έλαβε την πρώτη δόση στις 26 Οκτωβρίου για να καταφέρει να καταβάλλει τις συντάξεις του μηνός Νοεμβρίου. Η δεύτερη δόση θα δοθεί στις 10 Νοεμβρίου και η Τρίτη στις 10 Δεκεμβρίου. Τις ίδιες ημερομηνίες θα λάβει σε τρεις δόσεις των 50 εκατ. ευρώ, ανάλογη βοήθεια και το ΙΚΑ.
Όπως γίνεται σαφές τα δύο μεγαλύτερα ταμεία της χώρας έχουν φτάσει στα όριά τους, αφού ο ΟΑΕΕ έχει καλύψει σχεδόν το 100% της κρατικής χρηματοδότησης και το ΙΚΑ πάνω από το 85%. Συνεπώς, είναι τόσο οριακή η κατάσταση, ώστε εάν το κράτος δεν επέλεγε τη λύση της πρόσθετης χρηματοδότησης μέσω του ΑΚΑΓΕ, θα προέκυπτε ακόμα και από αυτή την καταβολή που γίνεται τα επόμενα 24άωρα, πρόβλημα στις συντάξεις. Το ΤΑΝ θα εισπράξει βοήθεια σε δύο δόσεις των 10 εκατ. ευρώ, με την πρώτη να την έχει ήδη λάβει στις 26 Οκτωβρίου και τη δεύτερη να είναι προγραμματισμένη για τις 24 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση