GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτογραφικό: Τα άγρια επεισόδια με την Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Η επίθεση χρυσαυγιτών και ειδικά του βουλευτή Γιάννη Λαγού εναντίον του ΚΚΕ χθες στη Βουλή είχε ως αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές επεισόδι...

Φωτογραφικό: Τα άγρια επεισόδια με την Χρυσή Αυγή στη Βουλή
Η επίθεση χρυσαυγιτών και ειδικά του βουλευτή Γιάννη Λαγού εναντίον του ΚΚΕ χθες στη Βουλή είχε ως αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές επεισόδιο στην Ολομέλεια. Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση και να ζητήσει τη συνδρομή του φρουράρχου.
Όλα άρχισαν όταν ο Γιάννης Λαγός κατηγόρησε για αδιαφάνεια τους βουλευτές του ΚΚΕ, μιλώντας για τα οικονομικά του κόμματος και για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902. Τότε, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής να κατευθυνθεί προς το μέρος τους, μιλώντας τους με ειρωνεία.
Το ΚΚΕ και άλλα κόμματα αποχώρησαν από την αίθουσα. Ο Γιάννης Λαγός παρέμεινε στο βήμα και είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν φοβήθηκε ούτε τους κουκουλοφόρους που τους έσερναν στη φυλακή ούτε κανέναν. «Θα φοβηθούμε τα τσιράκια του συστήματος;» ακούστηκε να λέει για τους βουλευτές του ΚΚΕ ενώ κατευθύνθηκε απειλητικά και προς το μέρος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.
Κατεβαίνοντας από το βήμα, ο κ. Λαγός πλησίασε τα υπουργικά έδρανα και τον Πάνο Σκουρλέτη και τον έβρισε χυδαία. Ο υπουργός απάντησε: «Μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία σε ξενοδοχεία».
Μετά την διακοπή, βουλευτές σηκώθηκαν από τα έδρανα και την ώρα που αποχωρούσαν από την ολομέλεια φώναζαν στον Γιάννη Λαγό και τους άλλους εκπροσώπους της ΧΑ ότι είναι «δολοφόνοι», «εγκληματίες» και «μαχαιροβγάλτες».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, που την ώρα της αντιπαράθεσης βρισκόταν στο καφενείο, μπήκε στην ολομέλεια και πήγε  προς τον Γιάννη Λαγό.
Η Σοφία Βούλτεψη και ο Γιάννης Βρούτσης που βρίσκονταν εκεί επιχείρησαν να αποτρέψουν τον συνάδελφό τους του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατεθεί με τον Γιάννη Λαγό, με τη Σοφία Βούλτεψη να του λέει «που πας παιδί μου θα σε πλακώσει στο ξύλο ο Λαγός».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε να συγκρατήσει τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να μην εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.
«Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να μετατρέψει το ελληνικό κοινοβούλιο σε αρένα» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και σημείωσε: «Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στη φασιστική αντίληψη και πρακτική τους».
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης δήλωσε ότι ότι «η βία και ο τραμπουκισμός δεν έχουν θέση στο ναό της Δημοκρατίας» καλώντας εμμέσως τους βουλευτές του ΚΚΕ να μην ανοίγουν «διάλογο» με μια εγκληματική οργάνωση.
xerriamfdna1xerriamfdna2xerriamfdna3xerriamfdna4xerriamfdna5xerriamfdna6xerriamfdna7xerriamfdna8xerriamfdna9xerriamfdna10xerriamfdna11xerriamfdna12

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση