GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κιουτσούκης στηρίζει Μεϊμαράκη

Από τον Νικόλαο Κιουτσούκη Πρόεδρο ΔΑΚΕ Ι.Τ. & Γεν. Γραμματέας ΓΣΕΕ. Η απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κινήσει...

Από τον Νικόλαο Κιουτσούκη
Πρόεδρο ΔΑΚΕ Ι.Τ. & Γεν. Γραμματέας ΓΣΕΕ.

Η απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κινήσει τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου στη Ν.Δ. αποτελεί πράξη ευθύνης και αποφυγής της εσωστρέφειας που είναι το μόνο που δεν έχει ανάγκη -ειδικά σήμερα- η μεγάλη ριζοσπαστική, κοινωνικά φιλελεύθερη παράταξη και κυρίως η χώρα μας.
Τα τελευταία χρόνια κάποιοι εκ των “ηγετικών κύκλων”, είτε με πράξεις είτε με φράσεις, επιχείρησαν να αλλοιώσουν την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία της Παράταξης που ο ιδρυτής της Κων/νος Καραμανλής, αλλά και η Ιδρυτική της Διακήρυξη, σαφώς προσδιορίζουν.
Ιστορικά αποδεικνύεται ότι από το 1981 και μετά, κάθε φορά που αρχηγοί της ΝΔ έπειτα από μια εκλογική νίκη ξέφευγαν από το ιδεολογικοπολιτικό της στίγμα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας τους -με εξαίρεση τις εκλογές του 2009 όταν η εθνική υπευθυνότητα της ήπιας Προσαρμογής νικήθηκε από το καλπονοθευτικό, λαϊκίστικο και παρελκυστικό “λεφτά υπάρχουν” - η Παράταξη υπέστη ήττες, αφού η κοινωνική της βάση αρνούνταν να “μεταλλαχθεί” και να ξεφύγει από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της.
Ειδικά σήμερα που τα επιβαλλόμενα σχέδια των δανειστών -μέσω της εφαρμογής των Μνημονίων- ισοπέδωσαν, μπέρδεψαν και διάβρωσαν ιδεολογίες και πολιτικές, η Ιδρυτική μας Διακήρυξη είναι ΕΠΙΚΑΙΡΗ όσο ΠΟΤΕ άλλοτε!!!
Είναι ο μόνος οδικός χάρτης για την υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική συνοχή, την αναγκαία επανένωση της Κεντροδεξιάς στον ιστορικό της κορμό, τη διαμόρφωση μιας κυβερνητικής πρότασης που θα δημιουργεί πλατιές κοινωνικές συμμαχίες, θα εμπνέει τις παραγωγικές τάξεις και θα εμπνέεται από σύγχρονα ρεύματα σκέψης.

Η Ν.Δ. συγκροτήθηκε ως ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα που δύναται να εκπροσωπήσει ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού άξονα. Όσοι λοιπόν εκ των διεκδικητών της Αρχηγίας της ΝΔ. επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τα “παιδικά τους όνειρα” ή τις εφηβικές τους αναζητήσεις και επιδιώκουν την μετάλλαξη όχι μόνο της Παράταξης, αλλά και της εκλογικής της βάσης “βαφτίζοντας” ή περιορίζοντάς την ο κάθε ένας όπως του αρέσει ή τον “βολεύει, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν έχουν τύχη!!!
Η κοινωνικά μαχόμενη -με ανιδιοτέλεια- βάση της Παράταξης ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ να ακούει και να βλέπει Στρατηγούς που ανέπτυσσαν τις ΔΙΚΕΣ τους στρατηγικές και τις δικές τους προσωπικές θέσεις πιστεύοντας ότι εκπροσωπούν το σύνολο της!!!
Οι ίδιοι άνθρωποι που κυνικά στρέφονταν κατά κάθε κοινωνικής ομάδας η οποία διαμαρτύρονταν δικαίως για την εφαρμοζόμενη πολιτική της τελευταίας 5ετίας, αυτοί που κούναγαν επιδεικτικά το δάκτυλο στην κοινωνία ή θεωρούν το Μνημόνιο ευλογία, εκείνοι που με αλαζονεία θέλησαν να έχουν δική τους τη “δόξα” και να μην την έχει η ΤΡΟΙΚΑ, αλλά και όσοι ονειρεύονται την διάλυση της ΝΔ και την μεταμόρφωση της σε “ευρωπαϊκό κόμμα” με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ χρησιμοποιώντας την Παράταξη ως “κολυμπήθρα του Σιλωάμ” -όπως κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν εκφράζουν τη μεγάλη πλειοψηφία της Ν.Δ. και του ευρύτερου πολιτικού της χώρου, και κατά συνέπεια δεν μπορούν να υπηρετήσουν το κόμμα που ίδρυσε ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ Κων/νος Καραμανλής από τη θέση του αρχηγού.
Είναι προφανές, ότι έπειτα από την διαγραφή μου το 2013, δεν έχω δικαίωμα να υπογράψω δήλωση στήριξης υποψηφίου αρχηγού…
Τάσσομαι όμως υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, χωρίς να αγνοώ ότι υπάρχουν και άλλα άξια στελέχη της παράταξης που μπορούν να διεκδικήσουν την αρχηγία, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι στην παρούσα φάση είναι η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ συσπείρωσης και σφυρηλάτησης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που οφείλει να είναι για όλους το πρώτο ζητούμενο!!!

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποτελεί την “ψυχή” της παράταξής μας και ίσως τον μοναδικό, μετά τον Κώστα Καραμανλή, εγγυητή της ενότητας και της νικηφόρας προοπτικής στην επόμενη εκλογική μάχη!!!
Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Ν.Δ. επιβάλλεται να ενώσει και όχι να διχάσει.
Κάνω έκκληση λοιπόν, στους “Λοχαγούς” της Παράταξης να βάλουν τα “σπαθιά” τους στα θηκάρια αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της δύσκολης περιόδου που περνά η χώρα μας και η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία!!!
Τα “σπαθιά” πρέπει να βγαίνουν για να υποστηρίξουν ή να θωρακίσουν τον αγώνα επιβίωσης του ελληνικού λαού. Έναν αγώνα που γίνεται ακόμη δυσκολότερος και άνισος μετά την υπογραφή και του σκληρού 3ου Μνημονίου αλλά κυρίως από την υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει.
Η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη για μια εθνική ομάδα Διαπραγμάτευσης η οποία πρέπει να διεκδικήσει την επιστροφή της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κανονικότητα, τον υγιή -και όχι στρεβλό- ανταγωνισμό των χωρών της Ευρωζώνης με τη θέσπιση ενιαίων όρων και κανόνων οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής, την προσέλκυση και ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων ώστε “να πάρει μπρος” η καθημαγμένη οικονομία μας με κοινό παρανομαστή την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και την σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, συνιστά τη μόνη σοβαρή πρόταση που δύναται να συσπειρώσει με όρους ελπίδας το σύνολο του ελληνικού λαού!!!

Σε ότι με αφορά από την θέση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και το θεσμικό ρόλο του Γεν. Γραμ. της ΓΣΕΕ θα δώσω αυτήν την μάχη στο πλευρό του Προέδρου της Ν.Δ. για να πάει η Ελλάδα μπροστά!!!
Μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες, με μέτρο και μετριοπάθεια, με εθνική συναίνεση και συνεννόηση μπορούμε να ξαναδώσουμε όραμα και ελπίδα στους Έλληνες για μια καλύτερη Ελλάδα.
Γιατί υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε!!!

2 σχόλια

  1. ΠΟΙΟΝ ΣΤΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ;;; ΑΡΕ ΞΎΛΟ ΠΟΥ ΘΈΛΕΤΕ ΌΛΟΙ ΣΑΣ...

    Ξέρετε τι πιστεύω ότι όλοι μας δουλεύουν ΌΛΟΙ.. και δεν το βουλώνουν τουλάχιστον οι αριστερές τάσεις,ιδικά το ΚΚΕ που δεν οργάνωσαν ΠΌΤΕ σωστά τον ΛΑΌ ΓΙΑ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ, πραγματική αντίσταση ,όχι με ένα δυο καλάζνικωφ και βλακείες από δυο τρία άτομα και που πιστεύω ΌΤΙ είναι ΔΙΚΟΊ τους....Όπως και ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ αυτοί οι φασίστες, νταβατζήδες, Χασισέμποροι αλλά και ο λαός που τους ακολουθεί νομίζουν ότι οι φονιάδες είναι ΚΑΛΆ παιδιά πουλούσαν στο δεν φταίνε αλλά και ο κόσμο που τους ακολουθεί νομίζουν ότι με το ΑΕΡΑΑΑΑΑ θα πάρομε την πόλι Η ότι είμαστε το ιδιαίτερο γένος ΤΟΥ πλανήτη... Αδωνις Πλευρης κ.λ.π

    Ακούστε τώρα τι συμβαίνει Ο ΣΎΡΙΖΑ εφαρμόζει τους ΝΟΜΟΥΣ που έχουν ψήφιση η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ... Τους Νόμους του ΣΎΡΙΖΑ θα τους εφαρμοσει η άλλη κυβέρνηση ( τώρα πια κυβέρνηση και μαλακίε υπάλληλοι είναι οι άνθρωποι και μάλιστα ΚΑΚΙΑΣ κοπής...) Κάνουν εκλογές για να βγάζουν ότι θέλουν ΆΛΛΟΙ..ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ με αυτά που σας έχουν πει θα έπρεπε να τους έχετε ΚΡΈΜΑΣΗ αλλά και οι κρεμασμένοι μονοί τους ΠΆΝΕ σαν το σκυλί στο αμπέλι...

    Λοιπόν ξέρετε από πόσα μέλη - οικονομολόγους-- απαρτίζετε το οικονομικό επιμελητήριο της ΕΛΛΑΔΟΣ;http://www.oe-e.gr/oe/ .. ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ: ΑΠΟ 100.000 χιλιάδες μέλη !!!!!!! ναι 100.000 χιλιάδες μέλη...Αν τους ρωτήσετε αν έχουν δει Η διαβάσει μια δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) να με φτύσετε .. και όλοι αυτοί πληρώνονται για κρατικές ΜΕΛΕΤΕΣ...από ΕΣΠΑ από επιδότησης κ.τ.λ για το χρηματιστήριο δεν ήξερε κανείς ΤΊΠΟΤΑ, σήμερα είναι ΌΛΟΙ κάθε ήμερα στα παράθυρα της TV...

    ΌΛΟΙ έχουν κατακλέψει το Ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ, συγνώμη Προτεκτοράτο ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!...
    Σήμερα δεν υπάρχουν κράτη ΠΟΥΘΕΝΆ , ΟΎΤΕ δημοκρατία, ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΌΝΟ ελεύθερη αγορά... δηλαδή η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΈΓΙΝΕ ΑΓΟΡΆ και μάλιστα ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΉ....

    Σας λέω λοιπόν εγώ που δεν είμαι μέλος τους ότι από το 2006 ΦΏΝΑΖΑ , ΌΤΙ όλοι η Ευρώπη έχει ύφεση τώρα και μια δεκαετία, διότι έδιωξε όλη την βιομηχανία της στην Ασία και Κίνα ..

    Όμως Η Κρίση που έρχεται ΤΏΡΑ από την ΚΙΝΆ θα την ακούσουν ΌΛΟΙ (ΈΝΑ ΔΙΣ ΤΡΙΑΚΌΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΆΝΘΡΩΠΟΙ) είναι μόνο η Κίνα.. η ΚΙΝΑ παράγει με φτηνά εργατικά χέρια 3-5 δολάρια μεροκάματο τα αγαθά ΟΛΗΣ της δύσης, όμως τώρα της έχουν μείνει ΣΤΟΚ, διότι η ΔΎΣΗ δεν έχει αγοραστές !!!ΔΙΌΤΙ είναι όλοι άνεργοι..ΈΤΣΙ ΆΠΛΑ???...

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος...οποίος νικήσει τον φόβο του θα επιζήσει... Η θα πεθάνει αξιοπρεπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Και μην νομίζετε ότι όλοι αυτοί οι πρόσφυγες-- μετανάστες είναι εργάτες ;;ΑΥΤΆ που λέει το ΚΚΕ διότι είναι ΜΙΑ ΖΩΉ μ@λακ@@ς , είναι όλοι μορφωμένοι άνθρωποι, διότι την χειρωνακτική εργασία σήμερα κατά 75% παγκόσμιος την κάνουν τα ρομπότ ..ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ... π.χ.. ένα ρομπότ ανοίγει καρδιά μέσω ενός υπολογιστή που το χειρίζεται ένας χειρουργός από το Πεκίνο ...σας λέει τίποτα ΑΥΤΌ ;;.. ΑΝΕΡΓΊΑ ... ΑΝΕΡΓΊΑ ΠΑΝΤΟΎ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΘΑ ΦΆΕΙ ΠΟΛΎ ΚΌΣΜΟ ιδικά ηλικίες 45--55 ετών και άνω που δεν έχουν τα νιάτα να μορφωθούν...

    Οι πρόσφυγες λοιπόν που έρχονται προς την ΔΎΣΗ είναι τα νέα και καταρτισμένα ΦΤΗΝΆ χέρια και οι αντίεργατικοί νόμοι ετοιμάζουν το έδαφος.. έτσι ΜΌΝΟ θα φέρουν τα εργοστάσια τους στην ΔΎΣΗ ώστε να τονωθεί η οικονομία ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΆΝΤΑ , ΔΙΌΤΙ είναι πολλά τα μεταφορικά και τα εργατικά ..Ποιοι χάνουν όταν γίνεται ένας αγωγός αερίου η πετρελαίου ;; ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ όταν τελειώσει και οι εργάτες .. ΚΑΠΙΤΟ.....

    Σήμερα Όμως ΖΟΎΜΕ και τον πρώτο πραγματικό παγκόσμιο πόλεμο σε όλο τον πλανήτη διότι μάχονται για το ποιος θα βγει πρώτος στο διάστημα σε ΆΛΛΟ πλανήτη .... Σήμερα για να πάει μια επανδρωμένη αποστολή στον ΑΡΗ (όχι της Θεσσαλονίκης) τον άλλο ΑΡΗ τον πλανήτη, θέλει σήμερα έξι μήνες να πάει, και έξι να γυρίσει δ.λ=== ΈΝΑΝ χρόνο ΜΌΝΟ....ΣΉΜΕΡΑ --ΣΉΜΕΡΑ έχουν επάνω εκατοντάδες μη επανδρωμένα διαστημόπλοια όλοι άρα ξέρουν ΠΟΛΛΆ ..αλλά αν πουν την αλήθειαστην γενιά θα τρελαθούμε και τα πάνε βήμα ΒΉΜΑ ..π.χ φανταστείτε την ζωή σας χωρίς κινητό η ιντερνέτ τι θα γίνει;; ΤΡΕΛΆ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ ΘΑ ΠΈΦΤΟΥΝ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΡΆΘΥΡΑ..

    ΆΡΑ..Μονο οποίος νικήσει τον φόβο του θα επιζήσει... Η θα πεθάνει αξιοπρεπές...

    Μας έχουν φέρει στα όρια με το (ΤΆΧΑ ΧΡΕΟΣ ) που είναι ΌΛΟ δικό τους.. όμως ΑΝ οι δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες είχαν και δέκα χιλιάδες επιθέσεις ΕΕΕ ΔΕΝ θα τους χαλάγαμε ΛΊΓΟ την σούπα..ΛΊΓΟ.. αλλά με αξιοπρέπεια.

    ΤΏΡΑ ΜΑΛΏΝΟΥΝ (ΗΠΑ+ΑΓΓΛΙΑ)---(ΓΕΡΜΑΝΟΙ)--- (ΚΙΝΕΖΙΚΉ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΉ ΜΑΦΊΑ)... όχι για την ΓΗ αυτή την έχουν ΜΟΙΡΆΣΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΏΡΑ ...ΓΙΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ..

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος...οποίος νικήσει τον φόβο του θα επιζήσει... Η θα πεθάνει αξιοπρεπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση