GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οσο συνεχίζεται η λιτότητα! Αυξάνονται οι αυτοκτονίες νέων και ανδρών...

Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και σε τέσσερις άλλες περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία κα...

Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και σε τέσσερις άλλες περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ιταλία), πέραν των οικονομικών επιπτώσεων, επηρέασαν την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων οδηγώντας σε αυτοκτονίες, με εκείνες των ανδρών και των νέων να σημειώνουν μεγαλύτερη αύξηση, και αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' αόριστον, χωρίς καμιά προστασία για τους ανθρώπους, προειδοποιεί στη βάση των αποτελεσμάτων νέας έρευνάς του (που πραγματοποίησε με τον καθηγητή Alan Collins) ο Έλληνας ερευνητής Νικόλαος Αντωνακάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.

Η έρευνα του Έλληνα ερευνητή -ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Webser της Βιέννης- είναι από τις πρώτες που εξετάζει τις άμεσες συνέπειες της δημοσιονομικής λιτότητας σε ποσοστά αυτοκτονιών, στην ομάδα αυτή των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, και λαμβάνει υπόψη της τα μέτρα λιτότητας με διαφορετικούς κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, όπως μειώσεις των κυβερνητικών δαπανών, έλλειμμα, αυξήσεις φόρων.

Το ΑΠΕ της χώρας συνδέεται με τις αυτοκτονίες

Όπως αναφέρει ο Νικόλαος Αντωνακάκης, αύξηση των αυτοκτονιών εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της πτώσης του ρυθμού του ΑΕΠ, με κάθε μείωση κατά μία εκατοστιαία μονάδα στο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στις χώρες αυτές, να έχει προκαλέσει 0,9% αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών σε όλες τις ηλικίες, που ισοδυναμεί με πάνω από 6.000 αυτοκτονίες συνολικά, κατά την περίοδο 2011 - 2012.

Προσθέτει δε, πως όταν πρόκειται μόνον για περικοπές δαπανών ο ανδρικός πληθυσμός που επλήγη σοβαρότερα είναι ηλικίας μεταξύ 65 - 89 ετών, και συγκεκριμένα 2.325 άνδρες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα έχουν αυτοκτονήσει στο διάστημα 2011 - 2012 ως απόρροια της δημοσιονομικής λιτότητας (περικοπές συντάξεων και μισθών), ενώ στα πέντε χρόνια εφαρμογής της (2009 - 2014) εκτιμάται ότι υπήρξαν 4.555 αυτοκτονίες στους άνδρες στην ηλικιακή κατηγορία 65 - 89 ετών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η ανεργία είναι η κύρια αιτία των αυτοκτονιών, με δεύτερη αιτία την δημοσιονομική λιτότητα, και τις δύο να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι, όπως τονίζει, η σημαντική άνοδος της ανεργίας των νέων στην περιφέρεια της ζώνης του ευρώ, η οποία οδηγεί σε δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στον ανδρικό πληθυσμό στις ηλικίες μεταξύ 10 - 24 ετών, όπου αυξάνεται κατά 1,6% σε κάθε μείωση κατά μία μονάδα στο ΑΕΠ.

Μέτρα ισχυρότερης κοινωνικής προστασίας το αντίδοτο

Το θετικό αποτέλεσμα της έρευνας είναι, όπως παρατηρεί ο ίδιος, η διαπίστωση ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και της δημοσιονομικής πολιτικής, θα μπορούσαν να μετριαστούν, με την υιοθέτηση αναδιανεμητικών πολιτικών και επενδύοντας σε ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία ισχυρότερης κοινωνικής προστασίας στην περιφέρεια της Ευρωζώνης.

Κατά την άποψή του, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί αυτά τα αποτελέσματα έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην χάραξη οικονομικής πολιτικής και θέτουν ουσιαστικά ζητήματα σχετικά με την παρατεταμένη εφαρμογή δημοσιονομικής λιτότητας, χωρίς κάποια δίχτυα ασφάλειας.

Όπως διευκρινίζει ο Νικόλαος Αντωνακάκης,, ο ίδιος και ο καθηγητής Collins έχουν καλέσει στο παρελθόν τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς να βρουν τρόπους για να δοθεί λύση στο πλήγμα που δέχονται οι άνθρωποι από τις σκληρές οικονομικές περικοπές, όταν πέρυσι είχαν δημοσιεύει έρευνα η οποία διαπίστωνε πως οι περικοπές δαπανών στην Ελλάδα είχαν προκαλέσει δραματική αύξηση των αυτοκτονιών των ανδρών.

Περί τις 500 οι αυτοκτονίες το '13 και το '14

Τέλος, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας ερευνητής, σημειώνοντας ότι για τις έρευνες χρησιμοποιούνται τα επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που τα τελευταία είναι εκείνα πριν από δύο έως τρία χρόνια, εκτιμά ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα το 2013 και το 2014 θα είναι παρόμοιος εκείνου του 2012 που είχε ανέλθει, στη βάση των επίσημων στοιχείων, σε 508, ενώ, όπως συμπληρώνει, ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το 2015 και για τα επόμενα χρόνια, σε περίπτωση συνέχισης των μέτρων λιτότητας.

5 σχόλια

  1. Αιματοβαμμένα στην κυριολεξία είναι τα ενημερωτικά που στέλνει η αμερικανική πρεσβεία στα κεντρικά του State Department για τις εξελίξεις στην Αθήνα. Για την ακρίβεια είναι σοκαριστικά μια και περιγράφουν έναν κολασμένο χειμώνα με σκηνικό πολέμου στο κέντρο των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.

    Η ελληνική κυβέρνηση-για την ακρίβεια το υπ. Δημόσιας Τάξης-έχει προετοιμασθεί ήδη για μια σιδερόφρακτη Αθήνα, ενώ για την προστασία της Βουλής η ελληνική κυβέρνηση έχει παραγγείλει σιδερένιο τείχος ύψους 15 μέτρων!

    Σύμφωνα με τα ενημερωτικά των Αμερικανών τουλάχιστο δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν ύποπτα πόθεν έσχες κάτι που θα επιταχύνει τις εξελίξεις και την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ενας από τους δύο υπουργούς είχε ξεχάσει για τρία χρόνια να δηλώσει ένα εκατ. ευρώ, κάτι που έκανε με συμπληρωματική δήλωση φέτος, ενώ ο άλλος εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του μετοχές σε εταιρεία, ενάντια στους περιορισμούς για τη συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο.

    Παράλληλα, φέρεται να έχουν εντοπιστεί και δύο βουλευτές που έχουν φορολογικές εκκρεμότητες, οι οποίοι και αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες.

    Οι Αμερικανοί εκτιμούν πως ο Δεκέμβρης του 2008 θα είναι εισαγωγή στα κολασμένα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2015.

    Mάλιστα προβλέπουν εκλογές την Ανοιξη του 2016 μέσα σε μια Ελλάδα-κόλαση.

    (ΈΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΊ...Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΝΆ ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΆ).. Μες στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, χώρεσε και η τακτοποίηση της σύμβασης με την εταιρεία security ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΏΝ ΕΕΕΕΕ

    Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής οι Αμερικανοί έχουν καλέσει στις ΗΠΑ πρώην πρωθυπουργό ώστε να περάσει από interview για το κατά πόσο μπορεί να αποσοβήσει ένα αιματοκύλισμα στην Ελλάδα τους προσεχείς μήνες....Η Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών...(Πρόκειται για τη μυστική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις παρακολουθήσεις στο εξωτερικό) Το θεωρούν δεδομένο πια .....

    ΡΕ παπάρες πολιτικάντηδες τα ΜΠΑΜ ΜΠΟΥΜ δεν τα ΑΚΟΎΤΕ δίπλα στην ΤΟΥΡΚΙΆ!!!!

    Φαντάζεστε ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΊ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ--ΑΝΕΡΓΟΣ--ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΝΑ σ κάνει στην πλατεία Α-συντάγματος ΕΝΑ ΜΠΑΜ ΜΠΟΥΜ άλλα τούρκα με 150-200 ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΟΡΟ ΠΟΥ ΛΈΝΕ ΤΟΝ ΤΟ ΤΙ ΈΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!!!!

    ΈΤΣΙ ΜΌΝΟ.... ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΈΤΣΙ ΘΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΎΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ...

    ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΙΆ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΘΑΊΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΟΠΑΙΔΑ ((ΚΆΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΊΔΑ Λ-ΕΠΊΔΑ) ΤΙ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ TV ΡΕ ΌΤΙ ΠΟΝΆΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΆ!!! ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΠΩΣ ΠΟΝΆΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΑΛΗΤΕΊΑΡΙΑ΄
    ΚΑΙ΄ ΟΛΑΣ .....ΜΑΖΊ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΏΛΟ ΤΣΥΡΙΖΕΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ---ΠΑΣΟΚ--ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ--ΑΝΕΛ---ΠΟΤΑΜΙ.... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΆ ΚΑΝΕΙΣ....

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΏΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ--ΤΟΥ ΚΌΨΙΜΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΆΞΕΩΝ--ΤΗΝ ΑΥΞΉΣΕΙ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΊΟΥ ΣΕ ΛΑΪΚΆ ΜΈΣΑ----ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΉ ΜΝΗΜΟΝΊΩΝ ΡΕ ΓΑΜΗΜΈΝΟΙ .ΤΙΜΉ ΚΑΙ ΔΌΞΑ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ--ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΆΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΈΚΟΝΤΑΙ ΌΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΕΘΝΙΚΗΣΤΕΣ ---- ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΊΑ TTIP ΠΟΥ ΠΕΘΑΊΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ...Μητσοτάκης ,Άδωνις, βουρτσης του τσυριρα ,βουρτσης Ν.Δ, βαγγελας; ο αλλος ο ΜΠΟΥΛΗΣ Ο ΤζιτζιΚΩΣΤΑΣ;; ο Καμμενος;; --η Φώφη η πιπατζου του πασοκ ;; ο Σταύρος ο μαλάκας , ο σάλιας ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΗΠΩΣ;;;;;;

    ΡΕ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;;;;ΓΙΑΤΊ ΑΠΌ ΑΡΙΣΤΕΡΟΎΣ ΑΛΛΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟ ..Ν.Δ--ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΆΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΤΡΈΝΟ....

    Φωτιά και τσεκούρι στα παιδιά τους (ΕΚΕΙ ΠΟΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ) που με ΛΥΠΗ θα σφάξουν τα δικά μας....

    ΜΕ ΑΓΆΠΗ ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΤΕ ΜΟΝΟΊ ΣΑΣ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΡΑΛΕΑ ΠΡΑΞΗ ... ΣΚΟΤΏΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...
    ------------------------------------------------------------------------------
    Κι η κοπριά στα λάχανα: Τζήμερος στηρίζει Άδωνη

    Trash-αδερφάτο η νεοφιλελέ ακροδεξιά τσογλαναρία - Η ύβρις του κατακαθιού κατά Τζιτζικώστα αποτελούν ακόμα μία απόδειξη στο ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, αν θέλει να γίνει σοβαρό κόμμα.

    Έναν ακόμα (θλιβερό) θερμό υποστηρικτή βρήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και αυτός είναι ο Θάνος Τζήμερος.

    Ο Τζήμερος ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα βίντεο με τίτλο «Μάθε σε 3 λεπτά γιατί μισούν τον Άδωνι» και συμπλήρωσε:

    «Τον Άδωνι εγώ τον υποστήριζα όταν όλοι τον κορόιδευαν ως τον γραφικό τηλεβιβλιοπώλη. Φυσικά, θα το κάνω και τώρα. Δεν είναι από τζάκι, αλλά ξέρει να μπαίνει στη φωτιά. Θα είναι δώρο για τη χώρα αν η ΝΔ πάψει να είναι ένα μπλε ΠΑΣΟΚ (στα χειρότερά του) και γίνει επιτέλους ένα φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό, αντικρατικιστικό, αντιπελατειακό κόμμα. Η πρώτη κίνηση του νέου αρχηγού θα πρέπει να είναι η απόλυση του 80% των υπαλλήλων της ΝΔ, που είναι συγγενείς και φίλοι πολιτευτών της. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν ούτε ο παλαιοκομματικός Μεϊμαράκης, ούτε ο σοσιαλσαλιαρίζων με τους ΟΛΘίτες, εκ βορρά. Ελπίζω οι ψηφοφόροι της ΝΔ να το αντιληφθούν και στον δεύτερο γύρο να περάσουν Άδωνις και Κυριάκος.

    ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    ΠΑΡΤΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΝ: ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ,
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ
    To 2008, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι: οι Τράπεζες δεν είχαν λεφτά να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου έπρεπε να αναχρηματοδοτηθούν από την
    Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ). Για το σκοπό αυτό συμφώνησαν οι Τράπεζες της Ελλάδος να πάρουν τα δάνεια που χρειάζονταν (περίπου 23 δις) από την ΕΚΤ με εγγύηση του δημοσίου. Για την εγγύηση των δανείων το Ελληνικό κράτος εξέδωσε ομόλογα ύψους 23 δις και τα έδωσε στις Τράπεζες και αυτές με την σειρά τους στην ΕΚΤ και έτσι πήραν τα δάνεια. Θα πρέπει να λεχθεί ότι τα χρήματα αυτά εδόθησαν με αποκλειστικό σκοπό να χορηγηθούν σε στεγαστικά δάνεια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας (Βλέπε Ν.3723 9/12/2008).

    Το 2012, οι Ελληνικές Τράπεζες έπρεπε να αποπληρώσουν τα δάνεια προς την ΕΚΤ (ύψους 23 δις). Πράγμα που οι Τράπεζες δεν έκαναν. Και όχι μόνο αυτό. Τα χρήματα δεν πήγαν σε σκοπούς για τους οποίους εκδόθηκαν. Τα χρήματα δεν ‘ρίχτηκαν’ καν στην αγορά. Όλοι ξέρουμε ότι το από τότε ούτε δάνεια δόθηκαν, ούτε μισθοί αυξήθηκαν και ούτε νέοι διορισμοί έγιναν. Άρα τα λεφτά που πήραν οι Ελληνικές Τράπεζες που πήγαν;
    Στο μεταξύ τα συγκεκριμένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου εξέπεσαν το 2012, αφού οι Τράπεζες δεν πλήρωσαν και το Ελληνικό Δημόσιο χρεώθηκε 23 δις.
    Το ίδιο πράγμα έκαναν και οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν. Φαίνεται ότι είχαν βρει την χρυσή κότα!. Οπότε, ομοίως έχουμε την παρακάτω γενική εικόνα:

    K. Καραμανλής, με N. 3723-09/12/2008…… … 23 δις
    Επίσης καθ όμοιο τρόπο έχουμε:
    Γ. Παπανδρέου:
    με Ν. 3845-06/05/2010 …….....……………..15 δις
    με Ν. 3864-21/07/2010 …………..…………..10 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ……………..………...25 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ………………..……...30 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ………………..……...60 δις
    ----------
    140 δις
    Κυβερνήσεις συνεργασίας
    με Ν. 4056 12-03-2012..................................30 δις
    με Ν. 4079 19-09-2012..................................40 δις
    ----------
    70 δις

    Έτσι, συνολικά έχουμε: 23 +140 +70 δις = 233 δις διαπιστωμένα μέχρι τώρα.
    Όλα αυτά χρεώθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο, πήγαν στις δηθεν "Ελληνικές" Τράπεζες κατ’ αρχήν χρέωσαν το Ελληνικό Δημόσιο δηλ. όλους τους Πολίτες για λεφτά που δεν πήραν! Τώρα οι Τράπεζες λένε πως δεν έχουν χρήματα και είναι έτοιμες να βαρέσουν διάλυση. Αυτό κάποιοι το λένε ΑΠΑΤΗ. Εσείς;

    Σκεφτείτε ότι ο Γ. Παπανδρέου μας έβαλε στο μνημόνιο για χρέους ύψους 130 δις. Γιατί όπως είπε δεν ‘έβγαινε’. Τώρα που προσέθεσαν άλλα 233 δις τουλάχιστον, πήγαν στις εκλογές με δήθεν πλεόνασμα και χρέος υπό διαχείριση. Αυτά δεν έχουν συμβεί ποτέ στην Ιστορία τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκή χώρα.

    α. λεώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ
    ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ...
    ΚΙΜΑΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ Δ Ε Ν ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ,
    ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SINGULAR LOGIC ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ
    ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ !!!
    ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ THE ECONOMIST ΕΔΙΝΕ ΗΔΗ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕΚΑΔΙΚΟΥ ΨΗΦΙΟΥ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

    Greece's election
    Syriza wins, again
    Sep 20th 2015, 19:30 by THE DATA TEAM

    Greece
    Results of September 2015 elections
    ........
    Syriza 35,4
    New Democracy 28,1
    ........
    Anel [Indep Greeks] 3,7
    ........................ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση