GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Να καταργηθεί ο νόμος που διευκόλυνε πιθανούς φοροφυγάδες εμβασμάτων εξωτερικού..."

Από τον Μιχάλη Καρχιμάκη.  Η κυβερνηση πρέπει αμεσα να προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου (φεκ 170/26 Ιουλίου 2013) της κυβέρνησης Σαμαρ...

Από τον Μιχάλη Καρχιμάκη. 

Η κυβερνηση πρέπει αμεσα να προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου (φεκ 170/26 Ιουλίου 2013) της κυβέρνησης Σαμαρα βενιζελου,που απάλλαξε απο τον φορολογικό έλεγχο πιθανούς φοροφυγάδες ,για χρονική περιοδο εννέα ετών απο το 2001 και μετα,που έβγαλαν χρήματα με εμβάσματα και με διάφορους τρόπους στο εξωτερικό και που περιλαμβάνονται και σε διαΦορες λίστες.

ΕΙΝΑΙ ανεπίτρεπτο ,να νομιμοποιείται η παραγραφή των ελεγχων και η πιθανή απώλεια εσόδων με νομο της δεξιάς ,που ειναι και ζήτημα προς διερεύνηση ,κάτω απο ποιες και ποιων πιέσεις και προτάσεις νομοθετηθηκε.

ΕΙΝΑΙ ανεπίτρεπτο την ώρα που συνεχίζουν να πληρώνουν τα μόνιμα θυματα της κρίσης και οι υγιείς δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις,κάποιοι να απολαμβάνουν σκανδαλωδώς με νομο που ψήφισε η προηγούμενη κυβερνηση της δεξιάς,φορολογικής ασυλίας.

ΕΙΝΑΙ επιβεβλημένο να διερευνηθεί ,ποιοι ειναι εκείνοι που για εννέα ολόκληρα χρόνια καλύφθηκαν απο την νομοθετική αυτη ρύθμιση του καλοκαιριού του 2013.

ΕΙΝΑΙ επιβεβλημένο οπου χρειαστεί λόγω των καθυστερήσεων στους ελέγχους να αναζητηθεί ,η θεσμοθέτηση το ταχύτερο δυνατόν,ελεγκτικών εργαλείων και επιλογών που θα εξασφαλίσουν,με την παράλληλη κατάργηση της απαράδεκτης φοροασυλικης διάταξης,
Την ταχύτητα των ελεγχων για το 1.000.000 εκατ περίπου περιπτώσεων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό απο το 2001 μέχρι σήμερα .

Το χτύπημα της φοροδιαφυγής χρειαζεται ισχυρή πολιτική βουληςη και στοχευμένες ενέργειες .

Η νέα κυβερνηση μπορεί και πρέπει να τολμήσει ,Γιατι ελπίζω οτι δεν υπάρχουν οι πολιτικές και οικονομικές συμμαχίες για να το αποτρέψουν ,οπως έκαναν το 2011 με τον Παπανδρεου.

1) Να καταργήσει τον απαράδεκτο νόμο του καλοκαιριού του2013.

2) Να λάβει υποψιν της την προταςη νόμου Νιωτη για τα εμβάσματα,που κατατέθηκε στην βουλή αρχες του2012 αλλα δεν συζητήθηκε ποτέ απο την τότε κυβερνηση.

3) Να εξασφαλίσει την ταχύτητα των ελεγχων και την απόδοση τους που θα δώσει και έσοδα και μηνύματα και προς το εσωτερικό οτι υπάρχουν κανόνες και δικαιοςυνη και προς τις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση