GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βερολίνο προς Ελλάδα: Άλλο οι πρόσφυγες άλλο η συμφωνία!

Η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος από τη συμφωνία Ελλάδας και δανειστών δεν θα πρέπει να συνδέεται με την προσφυγική κρίση, ξεκαθάρισε ο...

Η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος από τη συμφωνία Ελλάδας και δανειστών δεν θα πρέπει να συνδέεται με την προσφυγική κρίση, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος σε δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού "WirtschaftsWoche". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Βερολίνο θα είχε την πρόθεση "να βάλει σε δεύτερη μοίρα την αυστηρή εμμονή σε όρους του προγράμματος", εάν η Ελλάδα δεχόταν περισσότερους πρόσφυγες.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί επειγόντως μια "συντεταγμένη κατάσταση" στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, ώστε να μην δρουν εκεί ανενόχλητοι οι διακινητές προσφύγων. "Για αυτό στηριζόμαστε στην προθυμία συνεργασίας της Τουρκίας. Θέλουμε όμως να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προστατεύσει τα σύνορά της", προσέθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι θα ενισχυθεί η FRONTEX, ενώ θα παρασχεθεί και υλικοτεχνική βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι η διαδικασία εφαρμογής του πρέπει να προχωρήσει αυτόνομα και να μην σχετίζεται με προκλήσεις της επικαιρότητας όπως η προσφυγική κρίση, αλλά επανέλαβε την προθυμία της Γερμανίας και της Ευρώπης να στηρίξουν την Ελλάδα που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από αυτή την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση