GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Κυριακή ανακοινώνονται οι λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης

Την Κυριακή, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα εκδοθεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου στην οπ...

Την Κυριακή ανακοινώνονται οι λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης
Την Κυριακή, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα εκδοθεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία θα περιλαμβάνονται οι λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης, δηλαδή ποιο θα είναι το ποσοστό των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις τράπεζες, καθώς επίσης και ποιο θα είναι το ποσοστό των μετατρέψιμων ομολόγων τύπου CoCos.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η οποία επεξεργάζεται το νομοσχέδιο, η διαδικασία αυτή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου τη Δευτέρα, που θα ανοίξουν οι αγορές, η όλη διαδικασία να στεφθεί με επιτυχία και να αποφευχθούν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια. ″Τη Δευτέρα, που θα ανοίξουν οι αγορές, θα έχει ψηφιστεί το σχέδιο νόμου, θα έχει εκδοθεί και η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου οπότε θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η διαδικασία θα πάει πολύ καλά″, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακόμη ο υπουργός ενημέρωσε ότι αύριο, Σάββατο, το SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ) θα ανακοινώσει τους τελικούς αριθμούς και τα δύο σενάρια για την ανακεφαλαιοποίηση.

Ειδικότερα, με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, θα ρυθμίζονται θέματα, που θα αφορούν την ποσοστιαία σύνθεση του χαρτοφυλακίου των Τραπεζών μεταξύ κοινών μετοχών, ομολόγων τύπου CoCos και προνομιούχων μετοχών. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός κατά την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης: πρώτον, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και δεύτερον να διατηρήσει ″σοβαρή συμμετοχή″ στις τράπεζες προκειμένου, σε ενδεχόμενη ανάπτυξη, να αυξηθούν τα κέρδη του. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου δεν θα είναι απεριόριστο, ο έλεγχος όμως στις τράπεζες χρειάζεται, αλλά όχι σε ποσοστό που θα αποτρέπει τους ιδιώτες να επενδύσουν στο κεφάλαιο.

Ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε και τους λόγους για τους οποίους το νομοσχέδιο δεν ήταν δυνατόν να κατατεθεί νωρίτερα, επισημαίνοντας ότι μέχρι την Τρίτη-Τετάρτη δεν ήταν γνωστό καν αν τα ομόλογα τύπου CoCos θα ήταν μέρος των κεφαλαιακών εργαλείων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση. Ακόμη και σήμερα, είπε ο υπουργός, είναι δύσκολο να προβλεφθούν τα πάντα, γι' αυτό και στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου θα καθοριστούν και οι λεπτομέρειες για το πόσο θα είναι CoCos, πόσες θα είναι κοινές μετοχές από το ΤΧΣ, τι ακριβώς και πώς θα γίνει η μετατροπή των προνομιούχων μετοχών, σε τι θα μετατραπούν και σε ποια τιμή.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιρρήσεις για το κατεπείγον της διαδικασίας, με τον Μάκη Βορίδη εκ μέρους της ΝΔ να επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν για ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα να είναι προετοιμασμένοι οι βουλευτές, και να αμφισβητεί τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος περί μη δυνατότητας να έρθει νωρίτερα στη Βουλή.

″Δεν μας αφορά καθόλου η διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά το ότι έχουν δοθεί 200 δισ. στις αποτυχημένες τράπεζες και πως συνεχίζεται αυτή η φιλοσοφία″, είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος (ΧΑ).

Ότι ″βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο απόλυτο αδέξοδο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας″ επισήμανε ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπενθύμισε πώς αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια.

″Ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι κάνετε και εσείς″, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως το κόμμα του δεν αποδέχεται την διαδικασία και ζητά να συζητηθεί το νομοσχέδιο με την κανονική διαδικασία.

″Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι και δεν υπάρχει δικαιολογία. Η Βουλή δεν πρέπει να βιαστεί″, ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως πως είναι ένα ατελές νομοσχέδιο που δεν έχει κλείσει και θα υπάρξουν τροπολογίες.

″Είναι κατεπείγον γιατί υπάρχει ανασφάλεια των πολιτών και πρέπει να υπάρχει ένα τραπεζικό σύστημα για να βγούμε απο την κρίση″, σημείωσε ο Κωνσταντίνος Κατσίκης (ΑΝΕΛ).

″Δεν αισθάνομαι έτοιμος ψυχολογικά να το υποστηρίξω. Το νομοσχέδιο αυτό θέλει μελέτη τουλάχιστον μια εβδομάδα″, είπε ο Δ. Καβαδέλλας της Ένωσης Κεντρώων.

Η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου συνεχίζεται στην Επιτροπή, αφού απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης για το κατεπείγον. Αύριο το πρωί εισάγεται στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση.

4 σχόλια

  1. "Την Κυριακή ανακοινώνονται οι λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης"
    ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
    1) EVELYN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild
    http://www.breathingenglishair.blogspot.fr/2012/04/ascott-house-buckinghamshire.html
    http://www.thefullwiki.org/Ascott_House
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/sir-evelyn-and-lady-de-rothschild-with-bill-and-hillary-news-photo/104183230
    Coordinates: 51°53′43.62″N 0°42′22.23″W

    2) JACOB ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Rothschild,_4th_Baron_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Prince+Charles/Jacob+Rothschild/Reception+Held+Prince+Charles+London/08Isgaq04Qa
    http://www.thefullwiki.org/Waddesdon_Manor
    http://www.waddesdon.org.uk/
    Coordinates: 51°50′32″N 0°56′16″W

    VILLA LORD JACOB ROTHSCHILD CORFU'.
    39,757129° N 19,946010° E

    3) DAVID DE ROTHSCHILD
    http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ren%C3%A9_de_Rothschild
    Château de Reux
    Coordinates: 49°16'31"N 0°9'22"E

    4) ERIC DE ROTHSCHILD
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/eric-de-rothschild-and-wife-maria-beatrice-caracciolo-di-news-photo/84616462
    http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-meets-sir-evelyn-de-rothschild-lady-nieuwsfotos/72668835

    5) BENJAMIN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_de_Rothschild
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/baron-benjamin-de-rothschild-his-wife-baroness-ariane-de-news-photo/170740077
    http://wikimapia.org/6825620/fr/Chateau-de-Pregny
    http://www.panoramio.com/photo/77169200
    Coordonnées : 46°14'6"N 6°8'34"E


    6) EDOUARD DE ROTHSCHILD
    http://en.wikipedia.org/wiki/Edouard_Etienne_de_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Edouard+de+Rothschild/Gucci+Paris+Masters+2012+Opening+Day/T3NwWmxHTNA

    7) NATHANIEL DE ROTHSCHILD
    http://wikibin.org/articles/nathaniel-robert-de-rothschild.html http://www.newyorksocialdiary.com/node/2354/print

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν θα ψοφησουμε για το κωλοευρω !
    DEFAULT & EXIT
    “FUCK THE €U”
    “FUCK THE €URO”
    “FUCK THE BANK$T€R$"
    "FUCK THE ROTH$CHILD$"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ,
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ
    To 2008, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι: οι Τράπεζες δεν είχαν λεφτά να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου έπρεπε να αναχρηματοδοτηθούν από την
    Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ). Για το σκοπό αυτό συμφώνησαν οι Τράπεζες της Ελλάδος να πάρουν τα δάνεια που χρειάζονταν (περίπου 23 δις) από την ΕΚΤ με εγγύηση του δημοσίου. Για την εγγύηση των δανείων το Ελληνικό κράτος εξέδωσε ομόλογα ύψους 23 δις και τα έδωσε στις Τράπεζες και αυτές με την σειρά τους στην ΕΚΤ και έτσι πήραν τα δάνεια. Θα πρέπει να λεχθεί ότι τα χρήματα αυτά εδόθησαν με αποκλειστικό σκοπό να χορηγηθούν σε στεγαστικά δάνεια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας (Βλέπε Ν.3723 9/12/2008).

    Το 2012, οι Ελληνικές Τράπεζες έπρεπε να αποπληρώσουν τα δάνεια προς την ΕΚΤ (ύψους 23 δις). Πράγμα που οι Τράπεζες δεν έκαναν. Και όχι μόνο αυτό. Τα χρήματα δεν πήγαν σε σκοπούς για τους οποίους εκδόθηκαν. Τα χρήματα δεν ‘ρίχτηκαν’ καν στην αγορά. Όλοι ξέρουμε ότι το από τότε ούτε δάνεια δόθηκαν, ούτε μισθοί αυξήθηκαν και ούτε νέοι διορισμοί έγιναν. Άρα τα λεφτά που πήραν οι Ελληνικές Τράπεζες που πήγαν;
    Στο μεταξύ τα συγκεκριμένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου εξέπεσαν το 2012, αφού οι Τράπεζες δεν πλήρωσαν και το Ελληνικό Δημόσιο χρεώθηκε 23 δις.
    Το ίδιο πράγμα έκαναν και οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν. Φαίνεται ότι είχαν βρει την χρυσή κότα!. Οπότε, ομοίως έχουμε την παρακάτω γενική εικόνα:

    K. Καραμανλής, με N. 3723-09/12/2008…… … 23 δις
    Επίσης καθ όμοιο τρόπο έχουμε:
    Γ. Παπανδρέου:
    με Ν. 3845-06/05/2010 …….....……………..15 δις
    με Ν. 3864-21/07/2010 …………..…………..10 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ……………..………...25 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ………………..……...30 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ………………..……...60 δις
    ----------
    140 δις
    Κυβερνήσεις συνεργασίας
    με Ν. 4056 12-03-2012..................................30 δις
    με Ν. 4079 19-09-2012..................................40 δις
    ----------
    70 δις

    Έτσι, συνολικά έχουμε: 23 +140 +70 δις = 233 δις διαπιστωμένα μέχρι τώρα.
    Όλα αυτά χρεώθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο, πήγαν στις δηθεν "Ελληνικές" Τράπεζες κατ’ αρχήν χρέωσαν το Ελληνικό Δημόσιο δηλ. όλους τους Πολίτες για λεφτά που δεν πήραν! Τώρα οι Τράπεζες λένε πως δεν έχουν χρήματα και είναι έτοιμες να βαρέσουν διάλυση. Αυτό κάποιοι το λένε ΑΠΑΤΗ. Εσείς;

    Σκεφτείτε ότι ο Γ. Παπανδρέου μας έβαλε στο μνημόνιο για χρέους ύψους 130 δις. Γιατί όπως είπε δεν ‘έβγαινε’. Τώρα που προσέθεσαν άλλα 233 δις τουλάχιστον, πήγαν στις εκλογές με δήθεν πλεόνασμα και χρέος υπό διαχείριση. Αυτά δεν έχουν συμβεί ποτέ στην Ιστορία τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκή χώρα.

    α. λεώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ Δ Ε Ν ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ,
    ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SINGULAR LOGIC ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ
    ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ THE ECONOMIST ΕΔΙΝΕ ΗΔΗ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕΚΑΔΙΚΟΥ ΨΗΦΙΟΥ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ
    Greece's election
    Syriza wins, again
    Sep 20th 2015, 19:30 by THE DATA TEAM

    Greece
    Results of September 2015 elections
    ........
    Syriza 35,4
    New Democracy 28,1
    ........
    Anel [Indep Greeks] 3,7
    ........................ "
    ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ THE ECONOMIST 2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
    http://www11.zippyshare.com/v/GeriMehO/file.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση