GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμφίπολη: Νέα στοιχεία για παραγγελία Μέγα Αλέξανδρου για Ηφαιστίωνα!

Στοιχεία και... σημάδια τα οποία οδηγούν στον Ηφαιστίωνα φαίνεται πώς έχουν βρει οι αρχαιολόγοι στο διάσημο πλέον ταφικό μνημείο στο λ...

Αμφίπολη: Νέα στοιχεία για παραγγελία Μέγα Αλέξανδρου για Ηφαιστίωνα!

Στοιχεία και... σημάδια τα οποία οδηγούν στον Ηφαιστίωνα φαίνεται πώς έχουν βρει οι αρχαιολόγοι στο διάσημο πλέον ταφικό μνημείο στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη, σύμφωνα τουλάχιστον με την Κατερίνα Περιστέρη. Η υπεύθυνη των ανασκαφών σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δημοσιοποίησε αυτές τις νέες ανακαλύψεις των αρχαιολόγων της ανασκαφής.

Πρόκειται για ένα μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης αλλά και μια επιγραφή "παρέλαβον" που αναγράφεται σε δυο σημεία στον περίβολο του τάφου.

Σύμφωνα με την κ. Περιστέρη, η εικονογράφηση του τάφου δείχνει 2 νεκρούς να έχουν ταφεί στο μνημείο, όπως μαρτυρά το επιστύλιο στον χώρο πάνω από τις Καρυάτιδες. 

Όπως όλα δείχνουν, κατά την υπεύθυνη των ανασκαφών, ο τάφος ανήκει στον Ηφαιστίωνα! Χτίστηκε μάλιστα από τον αρχιτέκτονα Δεινοκράτη με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  

Ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής Μ. Λεφατζής, χαρακτήρισε τα ευρήματα "οικοδομικά συμβόλαια της Εποχής". Παρόμοιες επιγραφές βρέθηκαν και δίπλα στο γνωστό λέοντα στην πύλη του τάφου, σε μάρμαρα που ήταν δίπλα του σε κοινή θέα. Είπε ακόμη ότι υπάρχουν ανά την Ελλάδα και άλλα Ηρώα, ίδια τυπολογικά με τον τύμβο Καστά, που επίσης είναι αφιερωμένα στον Ηφαιστίωνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση