GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πιο αυθεντικά μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας

Πλούσιες γεύσεις με δυνατά χαρακτηριστικά, χρωματιστά και ποικίλα υλικά, πληθώρα καρυκευμάτων και μια ιδιαίτερη αγάπη στα καυτερά στ...

Τα πιο αυθεντικά μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας

Πλούσιες γεύσεις με δυνατά χαρακτηριστικά, χρωματιστά και ποικίλα υλικά, πληθώρα καρυκευμάτων και μια ιδιαίτερη αγάπη στα καυτερά στα βασικά χαρακτηριστικά της μεξικάνικης κουζίνας. Νόστιμες και γευστικές οι προτάσεις της, με πιο διαδεδομένες  τα burittos, tacos, quesadillas, tortillas, fajitas.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Δεν είναι λίγα, ωστόσο, και τα άκρως παραδοσιακά πιάτα με πρωτότυπα υλικά όπως η σος σοκολάτας! Λιγότερο, περισσότερο ή αρκετά πικάντικες, «σβήνουν» ιδανικά με ένα ποτήρι παγωμένη μαργαρίτα, ή και περισσότερα.
Ακολουθήσαμε τις συνήθειες των Μεξικανών και ανακαλύψαμε ό,τι παρότι ιδιαίτερες, οι προτάσεις της μεξικάνικης κουζίνας είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Μια δοκιμή, θα δείτε ότι είναι αρκετή για να την κατατάξετε κι εσείς στις αγαπημένες σας.

Ο Μεξικανός


Οι προτάσεις της tex-mex κουζίνας, στο εστιατόριο Ο Μεξικανός, στο Γκάζι, θα σας ταξιδέψουν στις γεύσεις της χώρας των Μάγιας και των Αζτέκων. Εκτός από τα κλασικά fajitas, burritos και quesadillas, στο μενού θα βρείτε κι άλλα παραδοσιακά πιάτα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά και διαδεδομένα στην Ευρώπη. Ο Μεξικανός φημίζεται, επίσης, για τις μαργαρίτες και τα mojito του.
Περισσότερα πιάτα του εστιατορίου Ο Μεξικανός θα βρείτε εδώ.

Dos Agaves


Το Dos Agaves, στην εναλλακτική, για τους περισσότερους, πιάτσα της Αβραμιώτου, κοντά στο Μοναστηράκι, είναι μία από τις πιο αυθεντικές μεξικάνικες γωνιές στην Αθήνα. Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο εμπνευσμένο μενού του με burritos,nachos, σαλάτες και σούπες. Η κάβα του, με εξειδίκευση στην τεκίλα, φιλοξενεί 100 διαφορετικές ετικέτες τεκίλας και Mezcal, ενώ διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ποιοτικών ποτών και cocktails για να συνοδεύσετε την επιλογή σας.
Μάθετε κι άλλα για το Dos Agaves εδώ.

Paella Barcelona


Μετά από 18 χρόνια στην Ισπανία και αφού άνοιξε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη, ο κος Τίμος Αδραχτάς έφερε το Paella Barcelona στο Παγκράτι για να σας μυήσει στα μυστικά της ισπανικής και μεξικάνικης κουζίνας.
Δείτε εδώ τα πιάτα του Paella Barcelona.

Taqueria Maya


Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας το μεξικάνικο street food Taqueria Maya, σερβίρει χειροποίητες και ολόφρεσκες tortillas, burritos, tacos, quesadillas, burrito bowls, nachos και σαλάτες. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη, για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται αυθεντικά προïόντα, έτσι ώστε να προσεγγίζονται περισσότερο οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις. Ο κατάλογος διαθέτει και επιλογές για χορτοφάγους.
Info
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Πέμπτη: 13.00-22.30, Παρασκευή- Σάββατο: 13.00-23.00
Πετράκη 10, Αθήνα
Τηλ. 211 2167081

El Taco Bueno


Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας το El Taco Bueno στο Χαλάνδρι θεωρείται επάξια ένας από τους πιο επάξιους εκπροσώπους της μεξικάνικης κουζίνας στην πόλη. Παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές αλλά και συνδυασμοί με εκείνες της ισπανικής, πρωταγωνιστούν στον κατάλογό του. Στα προτεινόμενα πιάτα τα sizzling fajitas (σερβίρεται καυτό στο μαντέμι), enchiladas (γεμιστές tortillas καλαμποκιού με γέμιση της επιλογής σας), buffalo chicken wings (πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου), chimichangas (τηγανισμένο burrito με γέμιση της επιλογής σας).
Info
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη- Παρασκευή: 17.30-00.00, Σάββατο- Κυριακή: 13.00-00.00
Από 18 ευρώ/άτομο
Εθνικής Αντιστάσεων και Ψαρών 1, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6840460

Ancho Mexican Grill


Συνδυάζοντας τη φιλοσοφία ενός burrito bar με εκείνη των μεξικάνικων street food spots το Ancho Mexican Grill, στο Χαλάνδρι, θα σας κάνει να αναφωνήσετε Viva Mexico με τις γευστικές προτάσεις του. Επιλέγετε ανάμεσα σε burrito, burrito bowl, tacos, nachos bowl, quesadillas ή σαλάτα, προσθέστε τη γέμιση της επιλογής σας (μοσχαράκι στη γάστρα, ψιλοκομμένο φιλέτο Black Angus, φιλέτο κοτόπουλο, ψητά λαχανικά κ.α.), γαρνίρετε με σος (αναλόγως το πόσο πικάντικη θέλετε να είναι) και είστε έτοιμοι! Συνοδέψτε με tortilla chips, πατάτα φούρνου, chili con carne. Στα συν οι frozen μαργαρίτες.
Info
Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή- Πέμπτη: 13.00-02.00, Παρασκευή: 13.00-03.00, Σάββατο: 13.00-04.00
Γυφτοπούλου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6801097

Rincon Mexicano


Αυθεντική μεξικάνικη γωνιά –η ονομασία του άλλωστε έτσι μεταφράζεται στα ελληνικά– στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για το Rincon Mexicano, στην κουζίνα του οποίου η Ines ετοιμάζει σε καθημερινή βάση παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας της. Tostadas με τραγανή τορτίγια, burritos με κιμά, tacos dorados με κοτόπουλο, γκουακαμόλε κ.α. γεμίζουν το κατάλογό του. Αυτό για το οποίο, ωστόσο, φημίζεται είναι το  mole poblano, ένα άκρως παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο με κοτόπουλο και πικάντικη σος με σοκολάτα!
Info
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή: 14.00-01.00
Από 17 ευρώ/ άτομο
Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι
Τηλ. 6933 354265

Βρείτε περισσότερα εστιατόρια στην Αθήνα στο Greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση