GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πιο ακριβό... ποίημα στον κόσμο - ΦΩΤΟ

"Μια ζαριά ποτέ δεν θα καταργήσει το τυχαίο": το ιδιόχειρο χειρόγραφο του ποιήματος του Στεφάν Μαλλαρμέ πωλήθηκε αντί 963.000...

Το πιο ακριβό... ποίημα στον κόσμο - ΦΩΤΟ
"Μια ζαριά ποτέ δεν θα καταργήσει το τυχαίο": το ιδιόχειρο χειρόγραφο του ποιήματος του Στεφάν Μαλλαρμέ πωλήθηκε αντί 963.000 ευρώ χθες βράδυ κατά τη διάρκεια δημοπρασίας της βιβλιοθήκης του Γάλλου ποιητή από τον οίκο Σόθμπις στο Παρίσι.

Το χειρόγραφο, η αξία του οποίου κυμαινόταν μεταξύ 500.000 και 800.000 ευρώ σύμφωνα με τους εκτιμητές, συντάχθηκε από τον Μαλλαρμέ (1842-1898) στις αρχές του 1897 ενόψει μιας έντυπης έκδοσης που είχε προτείνει ο έμπορος τέχνης και εκδότης Αμπρουάζ Βολάρ.
Συνολικά, οι πωλήσεις από τη δημοπρασία ανήλθαν σε 4,6 εκατομμύρια ευρώ, από 1,9 έως 2,8 εκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε ο οίκος Σόθμπις, και πωλήθηκε το 89% των αντικειμένων της βιβλιοθήκης.
Άλλο σημαντικό κομμάτι του πλειστηριασμού, ένα αντίτυπο του "Fleurs du Μal" (Ανθη του Κακού) του Σαρλ Μποντλέρ που περιλαμβάνει έξι λογοκριμένα ποιήματα που ο 19χρονος τότε Μαλλαρμέ είχε αντιγράψει στο τέλος του βιβλίου πωλήθηκε αντί 363.000 ευρώ, ποσό τριπλάσιο από την κατ' εκτίμηση αξία του που κυμαινόταν από 80.000 έως 120.000 ευρώ.
Το αντίτυπο αυτό, όπως και το χειρόγραφο "Μια ζαριά ποτέ δεν θα καταργήσει το τυχαίο" αγοράστηκαν από τον Γάλλο συλλέκτη Μαρσέλ Μπριάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση