GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβάρει για πολιτιστική πρωτεύουσα η Λάρισα

Την υποψηφιότητα της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021 παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης Απόστ...

Προβάρει για πολιτιστική πρωτεύουσα η Λάρισα
Την υποψηφιότητα της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021 παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Στο πλευρό του δημάρχου ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος και η χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελεάννα Ανδρεούδη.
«Με οδηγό τα 8.000 χρόνια ύπαρξης, δημιουργίας και πολιτισμού που άνθισαν στην εύφορη θεσσαλική γη και σμίλευσαν τα έργα των ανθρώπων της πόλης από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα, η Λάρισα προτείνει πολιτιστικές συναντήσεις ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ανάμεσα σε τόπους και ανθρώπους, σε νέες και παλιότερες γενιές, στη συλλογική μνήμη και το σύγχρονο βίωμα, στην ιστορική κληρονομιά και τις νέες ιδέες, ανάμεσα στην παραδοσιακή τεχνική και την καινοτομία που γεννά η επιστημονική γνώση» αναφέρει η καμπάνια του γραφείου υποστήριξης της υποψηφιότητα.
Μιλώντας για την γενέτειρά του ο Λάκης Λαζόπουλος είπε ότι «η Λάρισα είναι μια πόλη που έχει ένα βαθύ πολιτισμό που είναι χαραγμένος βαθειά στις ζωές των ανθρώπων της. Πολιτισμός είναι ο τρόπος που ζεις, είναι ο τρόπος για να ζεις, είναι η χαρά να δημιουργείς, είναι η ελευθερία κινήσεων, είναι η ελευθερία της σκέψης, δεν είναι τα αποστειρωμένα θεάματα, δεν έχει σημασία η τεχνική αρτιότητα έχει σημασία η ψυχική αρτιότητα».
Ο σημαντικός καλλιτέχνης αφού έκανε μια αναδρομή στα παιδικά του χρόνια στη πόλη και στη συνέχεια στο θεσσαλικό θέατρο, τόνισε: «Για μένα η Λάρισα είναι η Ευρώπη. Ευρώπη είναι εκεί που θέλεις να ζεις και όχι εκεί που αναγκάζεσαι να θες. Δεν είναι πολιτισμός η απομόνωση του ανθρώπου και ο απομονωτισμός» και συμπλήρωσε: «η πόλη το αξίζει με το παραπάνω να είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Λάρισα πρέπει να γίνει η πολιτιστική πρωτεύουσα και μέσα από μία χρηστή διοίκηση να αφήσει υποδομές για το μέλλον, που θα λειτουργούν και δεν θα ερημώνουν τα κτίσματα. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την υποψηφιότητα της πόλης που γεννήθηκα να είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 και εύχομαι σε όλους μας καλή επιτυχία».
Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα της Λάρισας ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι «η Λάρισα θέλει να κάνει ένα άλμα στο μέλλον, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να συνομιλήσει με όλη την Ευρώπη. Τις δυνατότητες αυτές τις δίνει η διεκδίκηση του τίτλου και η κατάκτησή του. Προς την κατεύθυνση αυτή εξελίσσεται από το γραφείο υποστήριξης της υποψηφιότητάς μας μία πολύ σημαντική δουλειά».
Στη συνέντευξη παρευρέθηκε ο Σπύρος Μερκούρης που έχει συνδέσει το όνομά του με τον θεσμό και ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την πόλη. Επίσης παρόντες ήταν οι περισσότεροι βουλευτές του νομού, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Π. Σάπκας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της υποψηφιότητας Γ. Βουλγαράκης, ο εκτελεστικός διευθυντής Γ. Σάρλης, η διευθύντρια επικοινωνίας Ολ. Σταυροπούλου και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της χώρας.
Ο φάκελος της υποψηφιότητας πρέπει να κατατεθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς στις αρχές του χρόνου θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση και μέσα στο 2016 θα ανακηρυχθεί η πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021. Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Καλαμάτα, η Σύρος, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Τρίπολη, ο Βόλος, η Ξάνθη, η Καβάλα, τα Ιωάννινα, το Ναύπλιο, η Σαλαμίνα, η Ελευσίνα και το Μεσολόγγι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση