GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Τελειώνουμε με τους εθνικούς προμηθευτές και τα αλόγιστα εξοπλιστικά

«Τελειώνουμε με την περίοδο και των εθνικών προμηθευτών και των αλόγιστων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία δεν "έβλεπαν" σ...

Βίτσας: Τελειώνουμε με τους εθνικούς προμηθευτές και τα αλόγιστα εξοπλιστικά

«Τελειώνουμε με την περίοδο και των εθνικών προμηθευτών και των αλόγιστων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία δεν "έβλεπαν" σε βάθος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στο σ'Πρακτορείο 104,9 FMσ'.

«Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για μια τολμηρή αλλά πολύ σταθερή ανασυγκρότηση του ίδιου του Στρατού· ήδη βρισκόμαστε σε πολύ προωθημένο επίπεδο ώστε να πάρουμε αποφάσεις και δεύτερον τελειώνουμε με την περίοδο και των εθνικών προμηθευτών και των αλόγιστων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία δεν έβλεπαν σε βάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας, εξηγώντας ότι «υπήρχαν αγορές μόνο στη βάση της τιμής κτήσης και χωρίς να υπολογίζεται το βάθος, πόσο χρειάζεται για συντήρηση για όλα αυτά τα χρόνια που τα συστήματα αυτά είναι εν ζωή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του συνεχούς εκσυχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας: «Εμείς έχουμε βάλει ως βασικό στοιχείο τη συντήρηση των υπαρχόντων συστημάτων και τον εκσυγχρονισμό τους και τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας -κρατικής και ιδιωτικής- σε αυτό το πράγμα. Κι έχουμε μεγάλες δυνατότητες, γι' αυτό άλλωστε βρεθήκαμε στη διεθνή έκθεση στις ΗΠΑ».

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε ακόμη και στο το ζήτημα του κατοχικού δανείου. "Αξιώνουμε τα δικαιώματά μας και νομίζω ότι εδώ έχουμε μπροστά μας μια πληγή που πρέπει να κλείσει και όλοι στην Ευρώπη θα πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να ενδιαφερθούν και η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να το θέλει ώστε να κλείσει αυτό το κομμάτι της ιστορίας, η οποία έχει πολύ ηθικό ζήτημα μέσα».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας σε μια "θερμή" αυτή την περίοδο περιοχή του πλανήτη, ο κ. Βίτσας σημείωσε: «Δεν είμαστε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας απλά για να ανησυχούμε, αλλά για να προετοιμαζόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις. Άρα βεβαίως είμαστε σε μια θερμή περιοχή, δυστυχώς, στην οποία η Ελλάδα, όμως, μπορεί να παίξει -κι αυτό γίνεται αποδεκτό- έναν ρόλο σταθεροποίησης, σταθερότητας και βεβαίως ειρήνης. Βεβαίως, κάθε χώρα προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντά της σε διεθνές επίπεδο».

Τόνισε δε, ότι η σταθερή θέση που έχει κρατήσει η Ελλάδα και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε παγκόσμιο επίπεδο «ευνοεί να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, από τα οποία είμαστε ανυποχώρητοι» και πρόσθεσε: «Αυτό έχει δύο βασικά στοιχεία: το ένα στοιχείο είναι η εσωτερική σταθεροποίηση στο επίπεδο της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας και δεύτερο η δυνατότητα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για οποιαδήποτε αποτροπή και η δυνατότητα να παίζουν τον κοινωνικό τους ρόλο. Σε αυτό το πλαίσιο εμείς πάντοτε είμαστε έτοιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση