GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι για τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τη συριακή κρί...

Επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι για τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τη συριακή κρίση, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο προσθέτει ότι οι Λαβρόφ και Κέρι συνέχισαν τη συζήτησή τους σχετικά με τις προοπτικές πολιτικής επίλυσης της συριακής κρίσης με την ανάμειξη των συριακών αρχών και της "πατριωτικής αντιπολίτευσης" αλλά και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Νωρίτερα, Ρώσος βουλευτής ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε ότι προτεραιότητα του Σύρου ηγέτη είναι η μάχη και η εξάλειψη της τρομοκρατίας και στη συνέχεια η διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

Ερωτηθείς αν ο Άσαντ είναι έτοιμος για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ο Σεργκέι Γκαβρίλοφ απάντησε ότι η εντύπωση που του έδωσε ο Άσαντ είναι ότι "πρωταρχικός στόχος του είναι η μάχη και η εξάλειψη της...τρομοκρατίας κι έπειτα οι εκλογές--βουλευτικές και προεδρικές".

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Γκαβρίλοφ στα αγγλικά στο Ρόιτερς.

Από την πλευρά του, ένας άλλος Ρώσος βουλευτής, ο οποίος βρισκόταν σήμερα στη Δαμασκό και συμμετείχε σε συνάντηση αντιπροσωπείας Ρώσων βουλευτών με τον Άσαντ επιβεβαίωσε την πρόθεση του Σύρου προέδρου να διοργανώσει εκλογές αφού προηγουμένως "απελευθερωθεί" η χώρα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες Σάββατο, ο Λαβρόφ ζήτησε από τη Συρία να προετοιμαστεί για τη διεξαγωγή τόσο προεδρικών όσο και βουλευτικών εκλογών.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση