GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απίστευτη δήλωση Φίλη: Όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό είναι εύπορος και πρέπει να πληρώσει...

«Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία είναι τελική, και με αυτή θα λειτουργήσει η αγορά» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης....


«Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία είναι τελική, και με αυτή θα λειτουργήσει η αγορά» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. «Το μέτρο δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία λόγω των συγκυριών...Η φορολόγηση του κρέατος θα είχε άλλες συνέπειες. Πιστεύω ότι θα δεχθούν το μέτρο οι δανειστές» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε, τα ιδιωτικά σχολεία είναι μια τυπική μορφή εκπαίδευσης και την ίδια μορφή προσφέρει και το κράτος. «Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής» υπογράμμισε για τον ΦΠΑ 13% και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι όσοι πάνε στα ιδιωτικά σχολεία είναι ζάπλουτοι και Κροίσοι, είναι εύποροι βεβαίως».
Για τον ΦΠΑ 6% εξήγησε ότι τα φροντιστήρια πάσης φύσεως, τα ΙΕΚ, καλύπτουν άλλες ανάγκες, οι οποίες δεν καλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση, το 6% είναι συμβολικού τύπου φορολόγηση που έχει απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις και εκτίμησε πως δεν θα έχει επιπτώσεις στην απασχόληση.
Όσον αφορά τον μηδενικό ΦΠΑ σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, παραδέχθηκε ότι «εδώ η Πολιτεία είναι παντελώς αδύναμη να προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες» και γι' αυτό δεν επιβάλλεται φόρος.
Σχετικά με τα κενά στα σχολεία υπογράμμισε ότι σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με πρόσληψη αναπληρωτών, ενώ σημείωσε ότι «4.000 καθηγητές και δάσκαλοι είναι αποσπασμένοι εκτός σχολείων... 31 Μαΐου θα ξέρουμε ποιος εκπαιδευτικός θα πάει πού».

3 σχόλια

  1. Όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό είναι εύπορος και πρέπει να πληρώσει..."
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΩΤΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η SINGULAR LOGIC ΤΗΣ C.I.A. ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
    ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ..
    ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ..
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
    http://pekp.gr/?p=61485

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα συμφωνούσα 100% με το κ. φίλη ΑΝ ήξεραν να πουν στο ΛΑΌ απλά τα πράγματα....

    1) Άλλο ιδιωτικό σχολείο όχι μόνο 23% το ΦΠΑ αλλά 30% ...

    2) Άλλο όμως το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και ιδικά πτυχία που το κράτος δεν δίνει εκεί 00000000% Φ.Π.Α..

    3)Άλλο το φροντιστήριο που κάνει ένα παιδί για μπει σε κάποιο ΑΠΕ ΤΕΙ κ.λ.τ. για να προχωρήσει την μόρφωση του ΕΚΕΊ 00000000000000% Φ.Π.Α

    4) Η αλήθεια δυστυχώς είναι ΌΤΙ όλα τα πάνε ακόμα και την παιδεία στο παγκόσμιο επιχειρηματίας ιδιώτη που δεν τους αρέσουν τα Φ.Π.Α... Δεν είναι δυνατή η ύπαρξη μιας κοινωνίας, αν δεν είναι θεμελιωμένη στην υποκρισία ,,,, δεν γίνετε να ζητούν μερικοί που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και καλά κάνουν ΚΑΙ οι ίδιοι ως εργοδότες να ζητούν ζουν ολόκληρες οικογένειες με 5.000 ευρώ τον χρόνο ...ΓΙΑΤΊ κλαίνε πολύ στο ΣΚΑΙ..

    Η εκπαίδευση είναι θαυμάσιο πράγμα... Αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι τίποτε από όσα αξίζει να γνωρίζουμε δεν μπορεί να διδαχθεί.

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση