GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ναι, υπάρχει σκέψη για στρατόπεδο προσφύγων στο ΟΑΚΑ!»

ΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΠΑΠAΧΡΗΣΤΟΥ & ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ «Το σχέδιο δημιουργίας καταυλισμού προσφύγων στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ μοιάζει απόλυτα παραν...

ΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΠΑΠAΧΡΗΣΤΟΥ & ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ

«Το σχέδιο δημιουργίας καταυλισμού προσφύγων στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ μοιάζει απόλυτα παρανοϊκό, απορώ πώς μπήκαν τέτοιες σκέψεις στον εγκέφαλο υπευθύνων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης.
Ηδη έχει έρθει σε επικοινωνία με διάφορους φορείς προκειμένου να ματαιωθεί άμεσα ένας τέτοιος προγραμματισμός. «Δεν έχω ενημέρωση, αλλά είναι αδύνατον το αθλητικό συγκρότημα που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αποτελεί σύμβολο της σύγχρονης Ελλάδας να φιλοξενεί πρόσφυγες. Υπάρχουν άλλοι πιο κατάλληλοι χώροι».
Τι λέει όμως και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΚΑ Νίκος Κιάος; «Προέκυψε μια τέτοια σκέψη όπως μου μετέφερε ο συντονιστής διευθυντής του Ολυμπιακού Σταδίου για μία προσωρινή εγκατάσταση φιλοξενίας προσφύγων. Εξηγήσαμε φυσικά προς τη ΓΓΑ ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο για διάφορους λόγους. Υπάρχουν άλλωστε συμβόλαια μίσθωσης χώρων με ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και ομοσπονδίες. Επίσης υπάρχουν συμφωνίες για διάφορες εκδηλώσεις στους χώρους αυτούς. Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι το θέμα έχει κλείσει, υποθέτω δηλαδή ότι πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί τα πολυποίκιλα προβλήματα που προκύπτουν».
Στο μεταξύ επί ποδός... πολέμου βρίσκονται ήδη πολλές αθλητικές ομοσπονδίες που βλέπουν να εμφανίζονται μπροστά τους και νέα εμπόδια πέρα από το «κούρεμα» των ετήσιων οικονομικών προϋπολογισμών τους.
«Κινήσεις τέτοιου είδους προκαλούν απαξίωση» προσθέτει ο Γ. Πατούλης. Αμεσες αντιδράσεις, λοιπόν, πιθανόν και εντός της ημέρας, αναμένονται αρχικά από την ομοσπονδία ποδηλασίας διά του προέδρου της Θανάση Τερζή αλλά και από άλλες ομοσπονδίες που εδρεύουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Χθες και προχθές, ίσως και λόγω της αργίας της εθνικής μας εορτής, όλοι τους αναζητούσαν μάταια μία έγκυρη και σαφή ενημέρωση μετά την αποκάλυψη του Goal.
Το θέμα δεν αποκλείεται, μάλιστα είναι πολύ πιθανόν, να απασχολήσει και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνεδρίαση της ολομέλειας της στις 3 Νοεμβρίου μετά από εισήγηση ομοσπονδιών - μελών της. Εκτός και αν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και σκέψεις εκ μέρους της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση