GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση προς τιμήν της Λέλας Καραγιάννη στα Εξάρχεια

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, γιορτάσθηκε πριν λίγες ημέρες στα Εξάρχεια η επέτειος του θανάτου της ηρωίδας της Αντίστασης κατά των Γ...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, γιορτάσθηκε πριν λίγες ημέρες στα Εξάρχεια η επέτειος του θανάτου της ηρωίδας της Αντίστασης κατά των Γερμανών, Λέλας Καραγιάννη. Η εκδήλωση έγινε στο χώρο του μνημείου που έχει ανεγερθει προς τιμήν της, στο πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, λίγα μέτρα από την οδό Μπουμπουλίνας. Είχε την αύρα μίας εποχής που έχει ξεχαστεί στα Εξάρχεια και συμπεριλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση λόγων εκ μέρους των εκπροσώπων της Πολιτείας, του Δήμου Αθηναίων, Αντιστασιακών Οργανώσεων και της οικογένειας της ηρωίδας, καθώς και κατάθεση στεφάνων. Παρούσα ήταν και η μπάντα του Δήμου.
Παρευρέθηκαν εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί και βουλευτές, μέλη οργανώσεων και της οικογενείας της, αρκετός κόσμος, ενώ προς τιμήν της ηρωίδας εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων μίλησε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, Αντιδήμαρχος και κάτοικος της περιοχής.
Η εκδήλωση ηταν ιδιαίτερα σημαντική, διότι πέραν της επικαιρότητας που έχει στις μέρες μας η Αντίσταση του λαού μας τώρα, όπως και τότε, αναδεικνύει την ελπίδα ότι η περιοχή μας δεν είναι ξεχασμένη από την Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση