GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικητής στο ντέρμπι των "κιτρινόμαυρων" ο Άρης

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Άρης νικώντας σε ένα συγκλονιστικό και με κύριο χαρακτηριστικό το… «ξύλο» παιχνίδι με 64-61 την...

Νικητής στο ντέρμπι των

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Άρης νικώντας σε ένα συγκλονιστικό και με κύριο χαρακτηριστικό το… «ξύλο» παιχνίδι με 64-61 την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall. 

Ο Τζαμέλ Χάγκινς κατεδάφισε την μπασκέτα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ήταν και ο man of the match με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 τάπες. Πολύτιμος και ο Γουότερς με 10 πόντους και 6 ασίστ, ενώ αθόρυβη δουλειά έκανε ο Σίμτσακ, με τον αρνητικό ΜακΝιλ να πετυχαίνει ένα καθοριστικό καλάθι στο φινάλε. 

Μαυροκεφαλίδης με 13 και Μιλόσεβιτς με 11 πόντους, έχοντας αμφότεροι από 9 ριμπάουντ, ξεχώρισαν από την «Ένωση», που πάλεψε στο μέτρο του δυνατό χωρίς τους τραυματίες Κάρτερ, Σάκοτα και Κατσίβελη. Καλό ντεμπούτο για Καλαμπόκη, μέτριος ο Ανοσίκε, που αστόχησε και σε δύο καθοριστικές βολές.

Το ματς 

Γουότερς, ΜακΝιλ, Πελεκάνος, Χάγκινς και Γουάιτ από τη μια, Γουόρεν, Σκραμπ, Χέρστον, Μαυροκεφαλίδης και Μιλόσεβιτς από την άλλη, ήταν οι πρώτες πεντάδες του προημιτελικού. Το καλό ξεκίνημα του Άρη (4-0) στο «φλεγόμενο» Nick Galis Hall δεν πτόησε την ΑΕΚ, που με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Μιλόσεβιτς είχε τον έλεγχο (10-15). Το βαρύ σχήμα με Μαυροκεφαλίδη και Σαρικόπουλο δεν λειτούργησε και παρά τα τρία γρήγορα φάουλ του Γουάιτ οι γηπεδούχοι με τον Χάγκινς ισορρόπησαν (17-17). Παρότι δεν κυριαρχούσε πλέον στους αιθέρες, η «Ένωση» βρήκε τον τρόπο να πάρει ξανά μια μικρή διαφορά (20-26), όμως όταν η άμυνα των παικτών του Πρίφτη έγινε ασφυκτικά επιθετική και Κοέν-Ζάρας πρόσφεραν μακρινά σουτ, ήρθε η ανατροπή (31-28), πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια σε απόλυτη ισορροπία, 36-36.

Ο Άρης μπήκε με… φόρα στο δεύτερο μέρος, αλλά με άλλη τόση κάρφωσε ο Χάγκινς (40-36) κατεδαφίζοντας την μπασκέτα και οδηγώντας το ματς σε διακοπή μιας ώρας. Οι «κίτρινοι» δεν έχασαν το μομέντουμ και με τον Σίμτσακ να κάνει άριστη δουλειά έφτασαν ακόμη και στο +6 (51-45), την ώρα που η ΑΕΚ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Η χρησιμοποίηση του Καλαμπόκη στο «1» πρόσφερε ηρεμία στους φιλοξενούμενους, που ολοκλήρωσαν ένα 10-0 με τρίποντο του Παπαντωνίου (51-55). Στο παρκέ έπεφταν κορμιά και οι ομάδες σκόραραν με το σταγονόμετρο, κυρίως από βολές. Σε δύο τέτοιες αστόχησε ο Ανοσίκε αποτυγχάνοντας να φέρει την ΑΕΚ στους τρεις στα 78’’ πριν το τέλος (57-58). Ο αρνητικός ως τότε ΜακΝιλ πέτυχε ένα απίθανο καλάθι, ο Χάγκινς έσβησε τα φώτα στον Καλαμπόκη και σκόραρε στην απέναντί πλευρά και ο Άρης έφτασε στο 61-58 στα 29’’ πριν το τέλος. Ο Γουόρεν αστόχησε σε βιαστικό τρίποντο και οι Γουότερς και Χάγκινς με βολές «σφράγισαν» το εισιτήριο της ομάδας του για τα ημιτελικά. 

Δεκάλεπτα: 18-21, 36-36, 51-47, 64-61. 

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 6, Τσούπκοβιτς 2, Γουάιτ 4, Γουότερς 10, Ζάρας 5, Χάγκινς 17 (10 ριμπ.), Κοέν 3, Μούρτος 2, Σίμτσακ 6, ΜακΝιλ 9. 

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε 5, Παπαντωνίου 7, Χέρστον 10, Μιλόσεβιτς 11, Σκραμπ 3, Μαυροκεφαλίδης 13, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 8, Γουόρεν 4. 

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Πηλοΐδης, Παναγιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση