GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Αργεντινοί εκλέγουν σήμερα τον διάδοχο της προέδρου Φερνάντες

Οι Αργεντινοί ψηφίζουν σήμερα για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους, έπειτα από 12 χρόνια προεδρίας του Νέστορ και της Κριστίνα Κίρ...

Οι Αργεντινοί εκλέγουν σήμερα τον διάδοχο της προέδρου Φερνάντες
Οι Αργεντινοί ψηφίζουν σήμερα για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους, έπειτα από 12 χρόνια προεδρίας του Νέστορ και της Κριστίνα Κίρχνερ.
Επικρατέστερος υποψήφιος θεωρείται ο 58χρονος Ντανιέλ Σιόλι, κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, που υποστηρίζεται από την απερχόμενη πρόεδρο Κριστίνα Κίρχνερ και τον αριστερό συνασπισμό της, το Μέτωπο για τη Νίκη (FPV).
Βασικός του αντίπαλος είναι υποψήφιος της αντιπολίτευσης και δήμαρχος του Μπουένος Άιρες από το 2007,  Μαουρίτσιο Μάκρι, ο οποίος απορρίπτει την πολιτική των Κίρχνερ - κυρίως τον προστατευτισμό και τη νοοτροπία των επιδομάτων και των επιδοτήσεων. Υποστηρικτής της φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, ο Μάκρι έχει τη στήριξη των επιχειρηματικών κύκλων.
Ο μελλοντικός πρόεδρος, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 10 Δεκεμβρίου, μπορεί να κερδίσει από τον πρώτο γύρο σε περίπτωση που συγκεντρώσει το 45% των ψήφων, ή μόνο το 40% εάν η διαφορά με τον δεύτερο υποψήφιο είναι 10 μονάδες. Αν δεν εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου, και αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην εκλογική ιστορία της νοτιοαμερικάνικης χώρας.
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 08.00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 18.00 τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση