GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε για πρώτη φορά στον ΟΗΕ (βίντεο)

Κατασυγκινημένος ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς φιλά την σημαία πριν την παραδώσει για να υψωθεί Σε μια ιστορική στιγμή για τους Παλαιστ...

Η Παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε για πρώτη φορά στον ΟΗΕ (βίντεο)

Κατασυγκινημένος ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς φιλά την σημαία πριν την παραδώσει για να υψωθεί

Σε μια ιστορική στιγμή για τους Παλαιστίνιους, η σημαία της Παλαιστινιακής Αρχής υψώθηκε χθες για πρώτη φορά έξω από τα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνων στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Μαχμούντ Αμπάς και πλήθος κόσμου που χειροκροτούσαν και απαθανάτιζαν με τα κινητά τους την έπαρση της σημαίας. 

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαιρέτισε την έπαρση της Παλαιστινιακής σημαίας δηλώνοντας: «Αυτή είναι μια μέρα περηφάνιας για όλους τους Παλαιστίνιους ανά τον κόσμο. Αυτή είναι μια μέρα ελπίδας».

Αν και κράτος-παρατηρητής, όπως το Βατικανό, η Παλαιστίνη μπορεί πλέον να έχει τη σημαία της έξω από το επιβλητικό κτήριο, σε μία άτυπη αναγνώρισή της ως αυτόνομο κράτος από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ. 

Στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είχαν βγει στους δρόμους για να δουν από γιγαντοοθόνες την ιστορική στιγμή, κρατώντας σημαίες και πανυγηρίζοντας. Νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της παλαιστινιακής αρχής από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, όπου ο Αμπάς επιτέθηκε στο Ισραήλ, κατηγορώντας το πως υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση