GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δούρου: Θέτουμε τις βάσεις για ένα σοβαρό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Τέθηκαν οι βάσεις για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Αττικής στην έκτακτη σύσκεψη επισκόπησης των συνεπειών της κακοκαιρίας, που συγκλήθη...

Δούρου: Θέτουμε τις βάσεις για ένα σοβαρό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Τέθηκαν οι βάσεις για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Αττικής στην έκτακτη σύσκεψη επισκόπησης των συνεπειών της κακοκαιρίας, που συγκλήθηκε από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα, των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης η κ. Δούρου δήλωσε ότι σκοπός της ήταν «να τεθούν οι βάσεις για έναν σοβαρό σχεδιασμό που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το σημαντικό και σύνθετα ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής. Εκτιμήθηκε ως αναγκαιότητα η κατάρτιση «οδικού χάρτη παρεμβάσεων και συνεργειών μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και άλλων αρμόδιων φορέων».

Στόχος του θα είναι η αποφυγή προβληματικών καταστάσεων όπως η γραφειοκρατία, η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και η εκ των υστέρων παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού.

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική», σημείωσε η περιφερειάρχης, «δεν βρήκαν μια απροετοίμαστη Περιφέρεια. Έχουμε δρομολογήσει σειρά έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης που όφειλαν να είχαν γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες με στόχο την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος από τις παρεμβάσεις και τις αυθαιρεσίες δεκαετιών.

Η κ Δούρου ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την άμεση ανταπόκριση και δέσμευση του «να προβεί στις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αποτελέσει παρελθόν το φαινόμενο της απραξίας και του περιορισμού όλων στην απλή πολιτική βούληση και της απραξίας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Π. Κουρουμπλής, αφού τόνισε την αγαστή συνεργασία του Υπουργείου με τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους και τον εξαιρετικό συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων, αναφέρθηκε στην ανάδειξη των αδυναμιών που ενδημούν μέσα στο σύστημα, κάθε φορά που προκύπτουν τέτοια προβλήματα. Ακόμη, εστίασε στο πρόβλημα των συναρμοδιοτήτων που ανέδειξε η Περιφερειάρχης και δεσμεύτηκε να προωθήσει στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η ηγεσία του υπουργείου συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα θέσουν τέλος σε αυτό το καθεστώς. Αναφέρθηκε τέλος στη συνευθύνη των πολιτών, καθιστώντας σαφές ότι θα πρέπει και αυτοί να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα, σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέλος, ο υφυπουργός Γ. Μπαλάφας, χαρακτήρισε τη σύσκεψη ιδιαίτερα χρήσιμη και υπογράμμισε ότι δεν είναι η ώρα για περισσότερα λόγια αλλά για άμεσες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση