GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χτύπησε το Μεξικό ο τυφώνας "Πατρίτσια" - ΒΙΝΤΕΟ

Λιγότερες από τις αναμενόμενες ζημιές προκάλεσε ο τυφώνας Πατρίσια, ο οποίος έπληξε τις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό, όπως δήλωσε ο ...

Χτύπησε το Μεξικό ο τυφώνας Πατρίτσια - ΒΙΝΤΕΟ
Λιγότερες από τις αναμενόμενες ζημιές προκάλεσε ο τυφώνας Πατρίσια, ο οποίος έπληξε τις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.
«Ωστόσο, είναι σημαντικό οι πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια. Δεν μπορούμε ακόμη να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής. Επιμένω, το πιο επικίνδυνο μέρος της καταιγίδας δεν έχει ακόμη φθάσει στο έδαφός μας» πρόσθεσε.
Προειδοποίησε  επίσης ότι ο τυφώνας Πατρίσια θα προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις στις ακτές στον Ειρηνικό, αλλά και στις κεντρικές και βορειοανατολικές πολιτείες.
Μέσα σε λίγες ώρες, η καταιγίδα αυτή μετατράπηκε στον πιο ισχυρό τυφώνα στα χρονικά με ανέμους που έφθαναν τα 325 χλμ. την ώρα, αυξάνοντας τους φόβους για μια μεγάλη καταστροφή τη στιγμή της έλευσής του στο Μεξικό.
Ο τυφώνας έπληξε τις ακτές του Μεξικού με καταστροφικούς ανέμους που ξερίζωσαν δέντρα, παρέσυραν αυτοκίνητα και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και παραθαλάσσια θέρετρα. Θύματα δεν έχουν αναφερθεί. Ο τυφώνας Πατρίσια εξασθένησε αφότου εισήλθε στις μεξικανικές ακτές, παραμένοντας ωστόσο στην κατηγορία 5, καθώς οι άνεμοί του πνέουν με ταχύτητα 270 χλμ. την ώρα. Έπληξε μέρος αραιοκατοικημένης ακτογραμμής κοντά στον δημοφιλή παραθαλάσσιο προορισμό του Πουέρτο Βαγιάρτα, όπου 15.000 τουρίστες οδηγήθηκαν σε καταφύγια για να προστατευτούν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους πολύ ισχυρούς ανέμους.
Σημειώθηκαν πλημμύρες σε σημεία της πόλης, η οποία ωστόσο γλύτωσε από το σφοδρότερο μέρος της εξαιρετικά ισχυρής καταιγίδας.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση