GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιφνιδιαστική επίσκεψη - αστραπή του Άσαντ στη Μόσχα

'Ενα απροειδοποίητο ταξίδι-αστραπή πραγματοποίησε ο  πρόεδρος της Συρίας στη Ρωσία. Ο  Μπασάρ αλ-Άσαντ  μετέβη το βράδυ της Τρίτης...

Αιφνιδιαστική επίσκεψη - αστραπή του Άσαντ στη Μόσχα
'Ενα απροειδοποίητο ταξίδι-αστραπή πραγματοποίησε ο  πρόεδρος της Συρίας στη Ρωσία. Ο  Μπασάρ αλ-Άσαντ  μετέβη το βράδυ της Τρίτης (χθες) στη Μόσχα για μια συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συζήτησαν την κοινή στρατιωτική εκστρατεία τους εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Εκπρόσωπος της συριακής προεδρίας, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως ο Άσαντ επέστρεψε στη Δαμασκό μετά την επίσκεψη στη Μόσχα. "Η επίσκεψη στη Μόσχα έγινε την Τρίτη και σήμερα βρίσκεται στη Δαμασκό", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Άσαντ στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε η συριακή κρίση το 2011 και έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον ισλαμιστών μαχητών στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τη συνάντηση των δύο ανδρών που δημοσιοποιήθηκε μία ημέρα αργότερα, σήμερα Τετάρτη, ο Σύρος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για τη στρατιωτική υποστήριξή του.  "Ευχαριστώ που υπερασπιστήκατε την ενότητα της Συρίας και την ανεξαρτησία της", είπε. "Αυτά τα πολιτικά βήματα που έχει κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία αφότου ξεκίνησε η κρίση επέτρεψαν ώστε τα γεγονότα στη Συρία να μην εξελιχθούν σύμφωνα με ένα τραγικό σενάριο" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο Πούτιν είπε επίσης πως η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει σε μια πολιτική επίλυση στη Συρία και πως θα εργαστεί στενά σε αυτό με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις που επιθυμούν μια ειρηνική επίλυση στην παρατεταμένη διένεξη στη Συρία.
"Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε όχι μόνο στον τομέα των στρατιωτικών ενεργειών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της πολιτικής διαδικασίας. Αυτό, βέβαια, θα είναι σε στενή επαφή με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις και με χώρες στην περιοχή που ενδιαφέρονται για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης", είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση