GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βερολίνο: Δεν θα σηκώσουμε φράχτη στα σύνορα

Την πρόταση του Προέδρου του Συνδικάτου των Γερμανών Αστυνομικών Ράινερ Βεντ για ανέγερση φράχτη κατά μήκους των γερμανοαυστριακών συν...

Βερολίνο: Δεν θα σηκώσουμε φράχτη στα σύνορα
Την πρόταση του Προέδρου του Συνδικάτου των Γερμανών Αστυνομικών Ράινερ Βεντ για ανέγερση φράχτη κατά μήκους των γερμανοαυστριακών συνόρων, απέρριψε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, ως αναποτελεσματικό μέτρο στην επίλυση του προσφυγικού και της μεταναστευτικής κρίσης.
«Η ανέγερση φράχτη κατά μήκους των συνόρων με την Αυστρία δεν θα σταματούσε τους μετανάστες από το να φθάσουν στην Γερμανία», δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μελετά τέτοιο ενδεχόμενο.
Διαβάστε σχετικά: Φράχτη στα πρότυπα της Ουγγαρίας ζητά η Γερμανική αστυνομία
 Την πρόταση πάντως του  Βεντ έσπευσαν να στηρίξουν πολιτικοί από τις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

Την ίδια ώρα, η καγκελαρία κάλεσε του Γερμανούς να μην ακολουθήσουν τον δρόμο του μίσους, με αφορμή τη αποψινή διαδήλωση που διοργανώνεται από την ισλαμοφοβική οργάνωση «Pegida» στην Δρέσδη, για την πρώτη επέτειο από την ίδρυσή της.

"Η Καγκελάριος, στην ομιλία της στην αρχή του έτους, είχε μιλήσει για αυτές τις εκδηλώσεις. Επαναλαμβάνω την έκκληση, καθώς, δυστυχώς, παραμένουν πραγματικότητα: Μην ακολουθείτε εκείνους που έχουν προκαταλήψεις, ακόμη και μίσος στην καρδιά τους'", τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ.
Κληθείς να σχολιάσει τις αγχόνες με τα ονόματα της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που κρατούσαν διαδηλωτές της «Pegida» την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ έκανε λόγο για ένα "δείγμα της κλιμάκωσης της παρενόχλησης και της πιθανής επιθετικότητας των διοργανωτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση