GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ερώτηση του Άδωνι στον Τσίπρα

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα της αποδοχής 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα μετά την απόφαση της μίνι-Συνόδου για το προσφυγικό κα...

Η ερώτηση του Άδωνι στον Τσίπρα

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα της αποδοχής 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα μετά την απόφαση της μίνι-Συνόδου για το προσφυγικό κατέθεσε ο βουλευτής και Υποψήφιος Πρόεδρος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα σε ποιο σημείο της Ελλάδας πρόκειται να εγκατασταθούν οι 50.000 πρόσφυγες, αν υπάρχει πρόβλεψη για μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλη χώρα της Ευρώπης και από ποια πηγή θα προκύψει η επιδότηση ενοικίου των προσφύγων.

Διαβάστε αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Προς: Τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό

Θέμα: Παραμονή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα

Μετά την απόφαση της μίνι-Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, η Ελληνική Κυβέρνηση συμφώνησε την αποδοχή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τη δυνατότητά της να παρέχει στέγη σε 30.000 μετανάστες, αλλά και να δώσει στέγη μέσω επιδότησης ενοικίου, σε άλλους 20.000 πρόσφυγες έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την 26η Οκτωβρίου 2015, ανακοινώνεται η χορήγηση έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 5.9 εκ. € από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) που θα αφορά μόνο στην κάλυψη των εξόδων μεταφοράς με πλοίο τουλάχιστον 60.000 ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας και άλλων μεταναστών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα για μια περίοδο 4 μηνών.

Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του έκανε λόγο για θέσεις προσωρινής φιλοξενίας μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία της μετεγκατάστασης, αναφέροντας ότι η πρόταση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Από τη δήλωση αυτή απορρέει η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προωθήσει τη μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, μετατρέποντας τη χώρα από προσωρινό καταυλισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών σε μόνιμο καταυλισμό.

Συνεπώς, ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

Υπάρχει πρόβλεψη για μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλη χώρα της Ευρώπης;

Αν υπάρχει πρόβλεψη μετεγκατάστασης των προσφύγων σε άλλη χώρα, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου στην επιτάχυνση των διαδικασιών;

Σε ποιο σημείο της Ελλάδας πρόκειται να εγκατασταθούν οι 50.000 πρόσφυγες;

Υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την εγκατάσταση προσφύγων στην Αττική και αν ναι σε ποιο σημείο;

Από ποια πηγή θα προκύψει η επιδότηση ενοικίου των προσφύγων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης,

Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία»

 

1 σχόλιο

  1. πες τα ΓΕΡΜΑΝΟΣΤΟΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...

    Όταν ψηφίζεις απατεώνες, είσαι απατεώνας (Βίντεο) https://www.youtube.com/watch?v=YLUN09X5vA4

    Στο βίντεο βλέπουμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και κάποιους συνεργάτες του, νυν και πρώην.

    Δηλαδή, αυτός ο άνθρωπος στο βίντεο -που λέει όλα αυτά που ακούτε- είναι σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

    Και οι Έλληνες περιμένουν να δουν βελτίωση στις ζωές τους.

    Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν δεξιούς και αριστερούς απατεώνες, δεν πρόκειται να δουν καμία βελτίωση στις ζωές τους.

    Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν δεξιούς και αριστερούς απατεώνες, οι ζωές τους θα γίνονται όλο και χειρότερες.

    Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν δεξιούς και αριστερούς απατεώνες, η Ελλάδα θα ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι.

    Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν δεξιούς και αριστερούς απατεώνες, οι Έλληνες είναι συνένοχοι στο ξεπούλημα της πατρίδας τους και των παιδιών τους.

    Όσο οι Έλληνες θα πιστεύουν πως οι δεξιοί απατεώνες είναι καλύτεροι από τους αριστερούς απατεώνες ή πως οι αριστεροί απατεώνες είναι καλύτεροι από τους δεξιούς απατεώνες, η Ελλάδα θα εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα.

    Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν δεξιούς και αριστερούς απατεώνες -ξέροντας ότι είναι απατεώνες-, οι Έλληνες είναι απατεώνες.

    (Δεν ξέρω γιατί οι Έλληνες ψηφίζουν απατεώνες -ξέροντας ότι είναι απατεώνες- αλλά αυτό που ξέρω είναι πως εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό στη ζωή μου.)

    Πιτσιρίκος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση