GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυρίαρχος ξανά ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι των "αιωνίων"

Παναθηναϊκός... ξανά και ξανά! Μετά τον θρίαμβο στο ΣΕΦ, ο Εξάστερος έστειλε νέο μήνυμα στον Ολυμπιακό πως τα πράγματα θα 'ναι δια...

Κυρίαρχος ξανά ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι των
Παναθηναϊκός... ξανά και ξανά!

Μετά τον θρίαμβο στο ΣΕΦ, ο Εξάστερος έστειλε νέο μήνυμα στον Ολυμπιακό πως τα πράγματα θα 'ναι διαφορετικά.

Αν και βρέθηκαν να χάνουν με 15 πόντους (15-30), οι πράσινοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, «έπνιξαν» στην άμυνα τους τραγικούς επιθετικά Πειραιώτες (μετά το 10') και πήραν μεγάλη νίκη με 73-69, που τους δίνει πλεονέκτημα για την πρώτη θέση της Α1.

Το ματς 

Δίποντα ο Παναθηναϊκός (x3); Τρίποντα ο Ολυμπιακός (x3)! Εξ' ου και το 6-9 με τον Παπαπέτρου να 'χει δύο εύστοχα. Με την πέμπτη ασίστ του Σπανούλη, με ακόμη ένα σουτ απ' τα 6,75 του Πρίντεζη και με τον Παναθηναϊκό να... παρακολουθεί, η διαφορά πήγε σε double επίπεδα (8-16). Οι Πειραιώτες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης, το passing game τους ήταν αψεγάδιαστο, οι πράσινοι έπαιζαν άμυνα με τα μάτια (μέσα κι έξω από τη ρακέτα) και με τον V-Span να προσφέρει έτοιμα καλάθια, το σκορ έφτασε στο 15-25. Μην έχοντας συγκέντρωση πίσω, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς δεν έβρισκαν ρυθμό ούτε μπροστά (με λάθη και κακές επιλογές), κάτι που οι φιλοξενούμενοι... τιμώρησαν για το 15-30 και το 18-32 στο τέλος, σε μια εκπληκτική περίοδο γι' αυτούς (5/7 τρίποντα).

Τα δύο σουτ από τα 6,75 των Διαμαντίδη και Φώτση... ξύπνησαν κόσμο, μείωσαν σε 24-32 κι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός, πλέον, έπαιζε άμυνα, κρατούσε χαμηλά στο σκορ τον αντίπαλό τους, αλλά δεν έβρισκε και το ξέσπασμα που χρειαζόταν, με το 28-38 και το... άνετο +10 των Πειραιωτών. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έδειχναν πως... βιάζονταν να τελειώσουν το ματς, εξ' ου και τα συνεχόμενα άστοχα σουτ του Σπανούλη, την ίδια ώρα όμως και οι γηπεδούχοι ήταν «κολλημένοι» (30-41 στο 18'). Κι εκεί ήρθε το... μπαμ του Εξάστερου με σερί 11-2 ως την ανάπαυλα! Με τους Καλάθη-Φελντίν να παίζουν υποδειγματική περιφερειακή άμυνα (με κλεψίματα), με κακή αντίδραση των ερυθρολεύκων (που έβαλαν 11 πόντους σε σχέση με τους 32 της πρώτης περιόδου) και τον Κούζμιτς να αποδεικνύεται... κρυφός άσος, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά, διαμορφώνοντας το 41-43 του ημιχρόνου.

Τα πάντα πλέον είχαν επιστρέψει στο... μηδέν. Και οι δύο ομάδες ήταν πιο συγκεντρωμένες, αλλά και πιο... άστοχες. Με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάζει ιδιαίτερα και τον Ολυμπιακό να 'ναι οριακά μπροστά, μέχρι που ο Γκιστ με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ισοφάρισε σε 47-47 (για πρώτη φορά μετά το 6-6) και ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο ξεσήκωσε όλο το ΟΑΚΑ, βάζοντας μπροστά την ομάδα του, 50-49. Οι ερυθρόλευκοι (κακός οργανωτικά ο Χάκετ) δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι και οι βολές ήταν που τους κρατούσαν στο παιχνίδι (με Λοτζέσκι και Στρόμπερι), την ώρα που ο Ραντούλιτσα τέλειωνε εντυπωσιακά τις φάσεις και έπαιζε υποδειγματική άμυνα (πάνω στον Μιλουτίνοφ, αλλά και στο pick and roll). Κάπως έτσι, σε μια... σφιχτή περίοδο (και με τον Σπανούλη να ξεκουράζεται ενόψει τέταρτης περιόδου), ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο τέλος με 56-55.

Το άγχος είχε κυριεύσει τους αιωνίους και δεν τους επέτρεπε να παίξουν ορθολογικό μπάσκετ. Τα πολλά λάθη και η αστοχία τους (σε συνδυασμό με την καλή άμυνα αμφότερων), είχαν οδηγήσει στο να δούμε μόλις τέσσερις πόντους σε ισάριθμα λεπτά, 58-57. Ο Κούζμιτς -όπως και στο τέλος του ημιχρόνου- έδωσε ανάσες στον Ραντούλιτσα και στον... Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας γκολ-φάουλ για το 61-57, την ώρα που ο Σπανούλης είχε 1/8 σουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν βελτιώνονταν και το τρίποντο του Φώτση για το 64-57, προκάλεσε «σεισμό».

Ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός επιθετικά (είχε 32 πόντους στο 10' και 57 στο 37') και ο Φελντίν έριξε νέα... βόμβα απ' τα 6,75, γράφοντας το 67-57 μέσα σε πανδαιμόνιο. Αμ δε που 'χε τελειώσει... Οι πράσινοι ίσως πίστεψαν κάτι τέτοιο και οι Πειραιώτες τους «τιμώρησαν», με το τρίποντο του Παπαπέτρου να κατεβάζει τη διαφορά στο... άψε-σβήσε στους 3 (67-64, 1:45' πριν το τέλος). Για τα δύσκολα όμως υπάρχει ο Ραντούλιτσα, που νίκησε στο 1v1 τον Γιανγκ, έδωσε... ασφάλεια (69-64) και οι ελπίδες των Πειραιωτών έδειξαν να εξανεμίζονται στο άστοχο τρίποντο του Μάντζαρη. Κι όμως ακόμα υπήρχε «ζουμί», διότι το σουτ από μακριά του Σπανούλη μείωσε σε 71-67 και οι δύο βολές του Παπαπέτρου έφεραν το 71-69 στα 20'' πριν το τέλος. Η πράσινη άμυνα δεν επέτρεψε άλλα «δώρα» και ο ψύχραιμος Φελντίν... σφράγισε τη νίκη για το τελικό 73-69!

Τα δεκάλεπτα: 18-32, 41-43, 56-55, 73-69
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση