GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μανιφέστο άφησε πίσω του ο μακελάρης του Όρεγκον

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον άφησε πίσω του ένα μανιφέστο όπου περιγράφει τα παράπονά του, σύμφωνα με αναφ...

Μανιφέστο άφησε πίσω του ο μακελάρης του Όρεγκον
Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον άφησε πίσω του ένα μανιφέστο όπου περιγράφει τα παράπονά του, σύμφωνα με αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που επικαλείται το BBC.
Ο Κρις Χάρπερ Μέρσερ άνοιξε πυρ την Πέμπτη μέσα σε μία τάξη του πανεπιστημίου Άμπκουα στο Όρεγκον σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε όταν έφθασε η αστυνομία.
Σύμφωνα με το BBC, αστυνομική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι στο μανιφέστο του ο δράστης και αυτόχειρας παραπονιόταν επειδή δεν είχε κάποια σύντροφο, ενώ σχολίαζε ότι όλοι οι άλλοι είναι "τρελοί" και ο μόνος που είχε σώας τας φρένας ήταν ο ίδιος.
Ο 26χρονος ζούσε με την μητέρα του, την Λορέλ Μάργκαρετ Χάρπερ, σε ένα διαμέρισμα πολύ κοντά στο πανεπιστήμιο.
Στη διάρκεια ανάκρισης από την αστυνομία, η γυναίκα φέρεται να κατέθεσε ότι ο γιος της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Η Λορέλ Μ.Χάρπερ, νοσοκόμα στο επάγγελμα, στο διάστημα των τελευταίων ετών είχε κάνει αναρτήσεις στο Ίντερνετ για το πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει κάποιος ένα παιδί με σύνδρομο Άσπεργκερ, μία διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.
Ο Μέρσερ είχε απολυθεί από τον αμερικανικό στρατό το 2008 καθώς απέτυχε να ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση. Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, αναζητούσε σύντροφο.
Σε μία ιστοσελίδα για γνωριμίες, ο Μέρσερ διατηρούσε προφίλ με την κωδική ονομασία Ironcross45, στο οποίο περιέγραφε τον εαυτό του ως έναν μη καπνιστή, που δεν πίνει πολύ αλκοόλ και "στην αρχή είναι ντροπαλός, αλλά ανοίγεται γρήγορα κι είναι καλύτερος (στη συναναστροφή) με μικρές παρέες".
Επιζώντες της επίθεσής του κατέθεσαν από την αρχή ότι ο δράστης και αυτόχειρας είχε αφήσει ένα σημείωμα για την αστυνομία.
Η μητέρα ενός από αυτούς, η Σάμερ Σμιθ, δήλωσε ότι ο Μέρσερ ξεχώρισε τον γιο της Μάθιου και αποφάσισε να του χαρίσει τη ζωή.
"Ο δράστης του ζήτησε να δώσει κάτι στην αστυνομία και του είπε ότι, αν το έκανε, δεν θα τον σκότωνε", δήλωσε η Σμιθ στο CNN χθες Δευτέρα.
Η ίδια είπε ότι ο δράστης παρέδωσε έναν φάκελο στον γιο της που περιείχε κάτι που έμοιαζε με πολύ μικρό σκληρό δίσκο υπολογιστή.
Στη συνέχεια ο γιος της παρακολούθησε την δολοφονία των συμφοιτητών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση