GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκμετάλλευση Έλληνα από Έλληνα στη Γερμανία

Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με καταγγελίες εκμετάλλευσης Έλληνα από Έλληνα στη Γερμανία. Ως παρολίγον θύμα και εγώ οφείλω να γράψω ένα άρθ...

Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με καταγγελίες εκμετάλλευσης Έλληνα από Έλληνα στη Γερμανία. Ως παρολίγον θύμα και εγώ οφείλω να γράψω ένα άρθρο επί του θέματος.

Είμαι πλέον 3 χρόνια στη Γερμανία. Έχω μάθει πως λειτουργούν οι υπηρεσίες και το κράτος στη χώρα. Έχω μάθει επίσης πως λειτουργούν μερικοί συμπατριώτες, κοινότητες και προξενεία.

Γράφω λοιπόν ένα άρθρο μπας και γλιτώσω κάποιον από τα καθάρματα τα οποία τολμούν και αυτοαποκαλούνται Έλληνες.

Πρώτον και κύριον


Μην έρθετε στη Γερμανία κατόπιν προσκλήσεως Έλληνα για δουλειά. Καλύτερα να έρθετε ξεβράκωτοι και να σκουπίζετε σκάλες σε κάποιον Γερμανό. 90% θα πέσετε θύμα εκμετάλλευσης. Στην αρχή όλα θα σας φαίνονται καινούργια. Θα προσπαθήσουν οι Ελληναράδες να σας απασχολήσουν με 400 ευρώ χωρίς ασφάλεια. Μην υπογράψετε τίποτα. Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω. Σε περίπτωση υπογραφής γίνεστε συνένοχοι.

Δεύτερον και σωτήριον


Αν κάνετε τη μαλακία και απαντήσετε σε αγγελία  από Ελληνικό εστιατόριο (καφέ κτλ) που ζητά προσωπικό και πέσετε και εσείς θύμα τα πράγματα είναι απλά.

Μην απευθυνθείτε σε Ελληνικές κοινότητες, προξενεία και οτιδήποτε άλλο Ελληνικό. Δεν θα λάβετε καμία βοήθεια.

Πηγαίνετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Κάντε καταγγελία. Κανένα πρόβλημα να την κάνετε στα Αγγλικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Η Γερμανία σε περίπτωση απορίας θα σας δώσει δικηγόρο και θα καλυφθούν και τα δικαστικά έξοδα εφόσον χρειαστεί. Θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι οι "κακοί" Γερμανοί θα σας βοηθήσουν.

Ένα ακόμα βασικό. Σώστε και άλλους φίλους Έλληνες. Βγάλτε μέσω των λογαριασμών σας ή φίλων και συγγενών σας το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα. Μην ανησυχείτε. Εμείς οι μπλόγκερς θα το κάνουμε βούκινο.

Όχι φόβος


Ήδη τα περισσότερα Ελληνικά εστιατόρια και λοιπές επιχειρήσεις λαμογιών έχουν κλείσει. Βοηθήστε να κλείσουμε και τις υπόλοιπες. Υπάρχουν και αξιόλογοι Έλληνες επιχειρηματίες στη Γερμανία. Ελάχιστοι αλλά ας στηρίξουμε αυτούς. Υπάρχει κράτος στη Γερμανία και με χαρά αφαιρεί την άδεια λειτουργίας από τέτοια καθάρματα. Μην ακούτε απειλές, κότες είναι.

Σε περίπτωση που σας απειλήσουν κιόλας συμπεριλάβετε και αυτό στην καταγγελία και ζητήστε προστασία.

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε αποζημίωση και για ηθική βλάβη. 5-10 χιλιαρικάκια είναι καλή φάση όταν ξεκινάς μια νέα ζωή.

Τομ Παπατόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση