GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βομβάρδισαν την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Η πολεμική αεροπορία του Ιράκ έπληξε την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι στην επαρχία Άνμπαρ, στα...

Βομβάρδισαν την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Η πολεμική αεροπορία του Ιράκ έπληξε την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι στην επαρχία Άνμπαρ, στα δυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσαν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Η τύχη του ηγέτη του "χαλιφάτου" παραμένει αδιευκρίνιστη.

"Οι ιρακινές αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδισαν την αυτοκινητοπομπή του εγκληματία τρομοκράτη Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ενώ κατευθυνόταν στην Καράμπλα για να παραστεί σε συνάντηση με τους διοικητές του Ντάες" αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία χρησιμοποιείται το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζεται "ηρωική" η επιχείρηση της ιρακινής αεροπορίας, δεν διευκρινίζεται αν χτυπήθηκε ο ίδιος ο Αλ Μπαγκντάντι. "Η τοποθεσία της συνάντησης βομβαρδίστηκε επίσης και πολλά ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Η τύχη του δολοφόνου Αλ Μπαγκντάντι είναι άγνωστη. Απομακρύνθηκε από το σημείο με ένα όχημα. Η κατάσταση της υγείας του είναι αδιευκρίνιστη", ανέφερε ο στρατός.

Η Καράμπλα βρίσκεται πάνω στον ποταμό Ευφράτη, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Συρία.

Η επιχείρηση αυτή έγινε σε συντονισμό με τις υπηρεσίες πληροφοριών του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ και το κοινό κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι ο διεθνής συνασπιμός έπληξε 24 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ το Σάββατο. Οι 17 από τις επιθέσεις αυτές έγιναν στο Ιράκ και οι 7 στη Συρία. Οι στόχοι ήταν κυρίως μονάδες της οργάνωσης, κτίρια, όπλα και θέσεις μαχητών της.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ έχουν και στο παρελθόν ανακοινώσει ότι ο Αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε σε επιδρομές, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση