GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιον θα ψήφιζα για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας...

Από τον Αντώνη Κρούστη. Είναι γνωστό ότι η Αριστερά επικράτησε στην Ελλάδα στο πεδίο των ιδεών και αναπόφευκτα επηρέασε τις πολιτικές α...

Από τον Αντώνη Κρούστη.

Είναι γνωστό ότι η Αριστερά επικράτησε στην Ελλάδα στο πεδίο των ιδεών και αναπόφευκτα επηρέασε τις πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Αυτήν τη στρέβλωση της δήθεν ηθικής ανωτερότητας της Αριστεράς πρέπει να ανατρέψει ο νέος αρχηγός της ΝΔ.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα διδάξει ότι η ιδεολογία αυτής της παράταξης δεν είναι η Δεξιά , (Δεξιά νοείται ο χωροταξικός προσδιορισμός στο κοινοβούλιο), αλλά είναι ο φιλελευθερισμός, χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς, νέος, ριζοσπαστικός ή κοινωνικός, αφού ο φιλελευθερισμός είναι διαρκώς επίκαιρος και καινοτόμος, εξ ορισμού ριζοσπαστικός, και αποτελεσματικά κοινωνικός.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα ξανακαλούσε όλους όσους δαιμονοποίησε τόσα χρόνια σαν ακραίους νεοφιλελεύθερους και «απέλυσε» από τις τάξεις της, φοβούμενη την απονεύρωση του κρατικίστικου πελατειακού κράτους που χρησιμοποιούσε σαν λάφυρο.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα καλούσε όλους τους φιλελεύθερους πολιτευόμενους που βρίσκονται σε άλλα κόμματα ή έχουν δικά τους, και θα τους ξεκαθάριζε ότι η αγκαλιά της Κεντροδεξιάς χωρά και τις απόψεις τους.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα αντιτάξει στην ουτοπική μαρξιστική θεωρία την ρεαλιστική θεωρία της οικονομίας της αγοράς.
Θα ψήφιζα αυτόν που θα διδάξει στους νεοέλληνες, ότι δεν έχει μόνο η Αριστερά ιδρυτή της θεωρίας της το διανοητή Καρλ Μαρξ , αλλά και η δεξιά έχει ιδρυτή της τον Adam Smith και τον John Lock αλλά και σύγχρονους οικονομολόγους και διανοητές που κρατούν τη θεωρία ζωντανή όπως ο Ludwing Von Misses , o Friedrich Hayek, ο Karl Popper , o James Buchanan, o Gary Becker, o Milton Friedman, o Murray Rothbard, o Robert Nozick και πολλοί άλλοι.

Θα ψήφιζα αυτόν που με τόλμη θα αντιπαρατεθεί ότι τα ανοικτά επαγγέλματα είναι υπέρ των ίδιων των επαγγελματιών, ότι ο κατώτερος μισθός και οι προστατευτικοί εργασιακοί νόμοι δεν ωφελούν τους εργαζόμενους, αλλά αντιθέτως εκεί που δεν υπάρχουν απολαμβάνουν μεγαλύτερους μισθούς και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης..

Θα ψήφιζα αυτόν που θα τονίσει και θα επηρεάσει την κοινωνία ότι το αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι άδικο και αναποτελεσματικό, σε αντίθεση με το κεφαλαιοποιητικό που εξοικονομεί τεράστιους πόρους και αναδεικνύει την υπευθυνότητα του ατόμου για το μέλλον του.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα πείσει τους νέους ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εξασφαλίζουν σε περισσότερους την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση με τρόπο οικονομικότερο και δικαιότερο. Η απόκτηση της γνώσης είναι ο ασφαλέστερος τρόπος προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης , από μια θέση αδράνειας σε ένα δημόσιο φορέα που σε λίγο δεν θα χρειάζεται..

Θα ψήφιζα αυτόν που θα πει ξεκάθαρα ότι επί των ημερών μου δεν θα προσληφτεί κανένας δημόσιος υπάλληλος και θα αποκρατικοποιηθούν ή θα κλείσουν οργανισμοί και φορείς του δημόσιου τομέα που επιβαρύνουν άλλους συμπολίτες τους.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα οργανώσει ένα κόμμα ζωντανό στην κοινωνία. Να δημιουργήσει δεξαμενές σκέψης (πχ ΚΠΕΕ), να οργανώνει θεματικές ομιλίες, να ξεσηκώνει τους ανθρώπους όταν θίγονται τα δίκια τους και όχι τα συμφέροντα τους, να διοργανώνει φεστιβάλ νεολαίας, να αναδείξει νέους καλλιτέχνες , να γραφτούν σύγχρονα θεατρικά κείμενα, φιλμ, τραγούδια, βιβλία, που αναδεικνύουν τις ιδέες της ελευθερίας και της πρωτοβουλίας.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα δίδασκε στους πολίτες ότι σε μια φιλελεύθερη πολιτεία, ο άνθρωπος κρίνεται ανάλογα την αξία του και όχι για την θρησκεία του , το χρώμα του ή την εθνικότητα του. Σε μια ανοικτή κοινωνία δεν χωρά η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία, στο αντίβαρο της διεθνιστικής αντίληψης της Αριστεράς της άνευ όρων πρόσβασης ξένων πολιτισμών στη χώρα μας, με το σκεπτικό της προλεταριακής της αλληλεγγύης. Τα εισαγόμενα προλεταριάτα δεν σκοπεύουν στην μαρξιστική επανάσταση που ανοήτως έχουν στο μυαλό τους , αλλά στην Ισλαμική, η όποια θα είναι αυτή που πρώτη θα καταργήσει την αθεϊστική μαρξιστική θεωρία τους και όχι ο καπιταλισμός.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα στρίμωχνε με επιμονή έναν Αριστερό να μας πει σε ποιο μέρος του κόσμου υπάρχει λιγότερη φτώχεια, λιγότερη ανεργία, καλύτερο κοινωνικό κράτος και καλύτερη ποιότητα ζωής. Θα διαπίστωνε ο καθένας ότι όλοι οι δείκτες βελτιώνονται όταν η οικονομία στηρίζεται στην ανθρώπινη πρωτοβουλία.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα τόνιζε στους επαναστατημένους νέους την ανάγκη να αλλάξουν τον κόσμο μέσα από τις δικές τους πρωτοβουλίες. Όταν η δική μας νεολαία έτρεχε από πορεία σε πορεία καταλαμβάνοντας πανεπιστήμια και δρόμους, κάποιοι νεολαίοι ανακάλυπταν το internet και το facebook, αλλάζοντας τον κόσμο. Το ipad και το smartphone που κρατούν στο χέρι τους, είναι εργαλεία που ανακαλύφθηκαν από άτομα σε καπιταλιστικά κράτη και όχι από κομματικές συλλογικότητες.

Θα ψήφιζα αυτόν που θα έκανε ξεκάθαρο στους νέους ότι αν θέλουν να είναι επαναστάτες, αυτό τους το εξασφαλίζει μόνο ο καπιταλισμός , ο οποίος είναι μια διαρκής επανάσταση, και γεννά καθημερινούς επαναστάτες. Επαναστάτης είναι αυτός που ανακάλυψε την τηλεόραση, το πλυντήριο, το ραδιόφωνο, το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο και κάθε τι που υπάρχει γύρω σου. Σκέψου ότι κάθε φορά που πονάει το κεφάλι σου, ένας «άκαρδος» καπιταλιστής σκέφτηκε ότι πρέπει να σε ανακουφίσει, ανακαλύπτοντας την aspirin, το depon ή το mesoulid, όταν εκείνη την ώρα ένας αλληλέγγυος Αριστερός τον πολεμούσε σαν ταξικό εχθρό.

Τέλος θα ψήφιζα αυτόν που θα σεβόταν την ιστορία της παράταξης με τις δικαιωμένες εθνικές επιλογές της και τους μεγάλους έλληνες που υπηρετήσαν τις ιδέες της νιώθοντας ότι και γω ανήκω σ’αυτήν την μεγάλη οικογένεια.

Αν υπάρχει αυτός ο ηγέτης που θα εξασφαλίσει τα ανωτέρω, είμαι στη διάθεση του. Αρκεί να μου απαντήσει.

Fileleftheros1966.blogspot.com
TheGOVERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernorhttps://itunes.apple.com/us/app/gr.co.telia.thegovernor/id892727794?mt=8https://www.facebook.com/pages/The-Governor/1428010330804005

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση