GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ! Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρανομεί σε δημόσιο χώρο...

Theodoros Skylakakis B Αν παρανομείτε εσείς μια, εγώ θα παρανομώ σαρανταμία... Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ορκιστεί να τηρεί το Σύντα...

Theodoros Skylakakis B

Αν παρανομείτε εσείς μια, εγώ θα παρανομώ σαρανταμία...
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ορκιστεί να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και οφείλει σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα να δίνει το σχετικό παράδειγμά. Σήμερα την ημέρα της εθνικής εορτής ο νυν Πρόεδρος αποφάσισε (για να μας θυμίσει συμβολικά ότι η παρανομία είναι εθνικό σπορ), να δώσει το σχετικό παράδειγμα προς αποφυγήν, παραβιάζοντας δημόσια και προκλητικά το νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα "σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας... και ...στα παντός είδους κυλικεία" (ΝΟΜΟΣ 3730/2008 Αρθρ.3), από κοντά κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που είναι στη δική του περιοχή αρμόδιος για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων. Κι όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ με την πρώτη ευκαιρία ακολούθησαν κι οι θεριακλήδες αξιωματικοί (οι καπνιστές γιατί οι υπόλοιποι υπέστησαν αδιαμαρτύρητα την σχετική παραβίαση του νόμου και του δικαιώματός τους να μην υφίστανται την κάπνα των θεριακλήδων).

Μερικές πληροφορίες τώρα από στοιχεία που ανακοινώθηκαν με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος στις 31/5/2015:
• Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρώτη σε καπνιστές ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ και μια από τις πρώτες σε αριθμό καπνιστών παγκοσμίως.
• Μια ολόκληρη ελληνική πόλη 20.000 κατοίκων χάνεται κάθε χρόνο από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα.
• Το κάπνισμα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις πιο παραγωγικές ηλικίες και ευθύνεται για 700.000 μέρες νοσηλείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
• Η Ελλάδα παραμένει πρώτη στην Ευρώπη και στο παθητικό κάπνισμα.
• Χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι δεν υπήρξαν ποτέ καπνιστές πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με το παθητικό κάπνισμα.

"Έλα μωρέ κρύε, ένα τσιγαράκι κάπνισαν οι άνθρωποι και το κάνεις θέμα...", είναι η αντίδραση του γνήσιου Ελληναρά σε ορθολογικές σκέψεις αυτού του είδους. Το μύχιο κίνητρό του όταν τις εκφράζει είναι βέβαια:
"αν παρανομούν αυτοί μια θα παρανομήσω εγώ σαρανταμία..."

Τελικό αποτέλεσμα είναι μια κοινωνία που δεν μπορεί να συνεννοηθεί για τίποτε γιατί καταστρέφει το βασικό εργαλείο συνεννόησης που είναι ο ευρύτερος σεβασμός των νόμων και κανόνων. Μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει οικονομικά και σε ό,τι αφορά τις λειτουργίες του κράτους της, γιατί ενώ είναι στη Δύση πολιτικά και γεωγραφικά είναι βαθιά τριτοκοσμική και υπανάπτυκτη από πλευράς θεσμών και εφαρμογής κανόνων. Με το πολιτικό της σύστημα να δίνει το πρώτο και δημοσίως το παράδειγμα...

1 σχόλιο

  1. Τούτοι δω εφέρανε τουφέκια γεμάτα μπαρούτι
    τούτοι δω διατάξανε τη στυγερή εξόντωση
    τούτοι δω συναντήσανε το λαό να τραγουδάει ενωμένος

    Και το λιγνό κορίτσι έπεσε με την σημαία του
    και το αγόρι κύλησε χαμογελώντας λαβωμένο
    λαβωμένο στο πλευρό της

    Του προδότη που προχώρησε ως ετούτο το έγκλημα ζήτω την τιμωρία
    εκείνου που ‘δωκε το σύνθημα του θάνατου ζητώ την τιμωρία
    εκείνων που προστατέψανε αυτό το έγκλημα ζητώ την τιμωρία
    δε θέλω να μου δίνουνε το χέρι, το μουλιασμένο από το δικό μας αίμα
    δεν τους θέλω για πρεσβευτές, ούτε ήσυχους μέσα στα σπίτια τους
    θέλω να τους δω να απολογούνται και ντρέπονται οι ξεχασιάρηδες κλέφτες
    σε τούτο δω το μέρος, σε τούτη την χώρα....

    Άκου φίλε αρχήψευταράς αριστερέ του κώλου αν σε 67 χρόνια θέλεις να δώσεις σύνταξη , ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΈΨΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΣΟΥ....ΓΙΑ ΝΑ ΖΉΣΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση