GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον "αέρα" αποφάσεις για χαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων

Στον “αέρα” βρίσκονται αποφάσεις για χαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντι...

Στον
Στον “αέρα” βρίσκονται αποφάσεις για χαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών στις Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων.

Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με δύο αποφάσεις (3036 και 3037/2015) της αυξημένης 7μέλους σύνθεσης του αποφάνθηκε ότι μετά την αναθεώρηση του συνταγματικού χάρτη και σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 89 του Συντάγματος, απαγορεύεται πλέον από 1.1.2002 η ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς λειτουργούς, όπως είναι η συμμετοχή τους σε “συμβούλια ή επιτροπές πειθαρχικού, ελεγκτικού ή δικαιοδοτικού χαρακτήρα”.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή των δικαστικών λειτουργών στις επίμαχες επιτροπές είναι αντισυνταγματική και οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μη νόμιμες.

Έτσι, το ΣτΕ ακύρωσε αποφάσεις που αφορούσαν δασική αμφισβήτηση (χαρακτηρισμός δασικής έκτασης) στις περιοχές της Βάρης Αττικής και του Δήμου Πελεκάνου στο νομό Χανίων Κρήτης και τις ανέπεμψε στις αρμόδιες επιτροπές για νέα κρίση, χωρίς στην σύνθεση τους να συμμετέχουν πλέον δικαστικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση