GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα - ΦΩΤΟ

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά καθώς συνεχίζεται η δίκη των αιματηρών ...

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα - ΦΩΤΟ

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά καθώς συνεχίζεται η δίκη των αιματηρών πράξεων στις γυναικείες φυλακές στον Κορυδαλλό

«Το παιδί μου όμως δεν τρόμαξε, απλά κοιμόταν σαν άγγελος και προσπαθούσα να το ζεστάνω», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για το νοσοκομείο που τον είχαν πάει είπε:

«Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. Ο Παύλος έφυγε. Και είπα πως είναι δυνατόν; Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Και μου λέει υπομονή τον έχουν πιάσει. Και ότι η μαχαιριές ήταν επαγγελματικές».

«Μόλις βγήκαν είδαν να έχουν μαζευτεί Μελά και Κεφαλληνίας 20 μαύρες μπλούζες παραλλαγές άρβυλα, κρατάγανε ρόπαλα, λοστούς. Γωνία Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη υπήρχε αστυνομία, 4 ΔΙΑΣ», είπε η Μάγδα Φύσσα στην κατάθεση.

«Τα παιδιά είδαν από τη μια τους χρυσαυγίτες και από την άλλη τους ΔΙΑΣ. Ένας μεσάζοντας πήγε και είπε στα παιδιά μη φοβάστε θα τα κανονίσω εγώ. Ο Παύλος είπε: "Τι να φοβηθώ, είναι η γειτονιά μου". Ο μεσάζοντας είπε: "Φίλος είμαι, ειδικός φρουρός, να βοηθήσω θέλω". Ταυτόχρονα πήγαινε και στους χρυσαυγίτες και στην αστυνομία», σημείωσε.

 «Μαζί με τους 20 που ήταν εκεί άρχισε να έρχεται και το τάγμα εφόδου από τη Νίκαια, όπως αποδείχθηκε από τη δικογραφία. Ξεκινάνε τα παιδιά να φύγουν. Ο ένας έφυγε με ταξί απευθείας. Διασχίζουν την Τσαλδάρη και περνούν απέναντι. Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά και τους ρώτησε παιδιά ξέρετε που είναι η Κεφαλληνίας; Μετά μάθαμε πως αυτός είναι ο δολοφόνος».

«Είχαν εγκλωβίσει τον Παύλο, μέχρι να έρθει το κτήνος να τον δολοφονήσει. Τον ενθάρρυναν κιόλας» είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, τονίζοντας πως η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τη φίλη του γιου της για το περιστατικό αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Η Χρύσα (σ.σ. σύντροφος του Παύλου) πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα, και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια» είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να επισημάνει λίγο αργότερα στην κατάθεσή της πως με αφορμή τα όσα έγιναν στην περίπτωση του γιου της, για εκείνη «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».

Επικαλούμενη τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις έρευνες των δικαστικών, ανέφερε στο δικαστήριο πώς ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο Πατέλης ενημέρωσε τον Λαγό και από εκεί ειδοποιήθηκαν με sms τα μέλη της Χ.Α να μαζευτούν στο σημείο. «Αν δεν δινόταν το "οκ" από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα», δήλωσε.

«Με τον ίδιο τρόπο δε  δολοφόνησαν και τον Λουκμάν; Με μαχαίρι. Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύουν δολοφόνους», είπε στην κατάθεσής της η κ. Φύσσα, απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο της δολοφονίας του γιου της. «Το κίνητρό τους ήταν η ισχύς που θέλουν να έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο για αυτούς πρέπει να τελειώνει, ό,τι κινείται σφάζεται...».

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα εξετάζεται από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για βίαιες αιματηρές πράξεις, που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα φθάνει στην αίθουσα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση