GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανθρώπινες ιστορίες: Σύρος πρόσφυγας ενώθηκε με την οικογένειά του

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά την Τετάρτη όταν ένα καράβι από τη Χίο έγινε η "γέφυρα" για να ενωθ...

Ανθρώπινες ιστορίες: Σύρος πρόσφυγας ενώθηκε με την οικογένειά του
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά την Τετάρτη όταν ένα καράβι από τη Χίο έγινε η "γέφυρα" για να ενωθεί μία οικογένεια Σύρων μετά από 2 ολόκληρα χρόνια.
Ο Ισμαήλ Χαλίλ, πρόσφυγας από την Συρία, έφτασε στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2014, αλλά τότε δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άσυλο για την οικογένειά του στην Σουηδία.
Γύρισε στην Ελλάδα, κανόνισε να φέρει κοντά του την οικογένεια και κατάφερε να τους συναντήσει ξανά. Η γυναικά του και τα τέσσερα παιδιά τους, πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς, έφτασαν στη Σμύρνη, πέρασαν με τους γνωστούς παράνομους τρόπους στη Χίο και από εκεί επιβιβάστηκαν τελικά στο πλοίο και βρέθηκαν στην Αθήνα.
«Αυτά τα δυο χρόνια ήταν δύσκολα για εμένα και τα παιδιά μου. Τα έκανα όλα για αυτά. Ζούσα τα τελευταία δυο χρόνια περιμένοντας αυτή τη στιγμή. Να τους δω να φτάνουν εδώ και να καταφέρουμε να πάμε στη Σουηδία και να εγκατασταθούμε εκεί» δήλωσε ο Ισμαήλ Χαλίλ στο Euronews.
Περισσότεροι από 500.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν έρθει στην Ελλάδα μέσα στο 2015 και η ταχύτητα με την οποία φτάνουν αυξάνεται, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει. Οι περισσότεροι από αυτούς αναζητούν ασφαλές καταφύγιο σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση