GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσα χρήματα θα παίρνουν για ενοίκιο οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ένα γκρίζο τοπίο έχει δημιουργηθεί μετά από την απόφαση της Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. ...

Πόσα χρήματα θα παίρνουν για ενοίκιο οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ένα γκρίζο τοπίο έχει δημιουργηθεί μετά από την απόφαση της Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τους συμμετέχοντες ώστε να δεχθεί την παραμονή μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων σε ελληνικό έδαφος, ενώ μία μέρα μετά εισέπραξε το «όχι» του αντιπροέδρου της Κομισιόν σε χαλάρωση του μνημονίου με αφορμή το προσφυγικό.

Η Αθήνα συναίνεσε να αυξήσει τη δυναμικότητα υποδοχής σε 30.000 θέσεις μέχρι το τέλος του 2015. Παράλληλα, η Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), θα αναλάβουν να παράσχουν επιδότηση ενοικίου και προγράμματα οικογενειακής φιλοξενίας σε άλλους 20.000 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Έθνος, για την επιδότηση ενοικίου θα διατίθενται τρία ευρώ ανά άτομο και ανά ημέρα. Έτσι μια τετραμελής οικογένεια προσφύγων θα διαθέτει 360 ευρώ το μήνα για ενοίκιο.

Η κυβέρνηση θα αναζητήσει διαθέσιμα σπίτια ιδιωτών για τους πρόσφυγες.

Τα σπίτια αυτά θα είναι διασκορπισμένα σε όλη την επικράτεια και οι πρόσφυγες θα μένουν για ένα τρίμηνο σε αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες.

Επίσης το πρόγραμμα προβλέπει φιλοξενία προσφύγων σε οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση